Partidul „Împreună pentru Moldova” și-a lansat candidatul pentru Primăria Roman

HomePolitica

Partidul „Împreună pentru Moldova” și-a lansat candidatul pentru Primăria Roman

 

Luni, 27 iulie, Partidul „Împreună pentru Moldova”, înființat anul trecut de membrii asociației cu același nume, a prezentat echipa cu care va candida în Roman la alegerile locale, programate – la acest moment – a se desfășura pe 27 septembrie.

Locul ales pentru desfășurarea evenimentului de lansare a candidaților Partidului Împreună pentru Moldova – care militează în principal pentru proiectele de infrastructură ale zonei – a fost ruta ocolitoare estică a municipiului Roman. Alături de Bogdan Roman, managerul grupului Metropolis – Fereastra 1, inițiatorul filialei locale a noului partid, din noua echipă politică mai fac parte profesorul de istorie Ovidiu Albert, președintele Asociației „Mușatinii”, Liviu Ilie, antreprenor, promotor al mișcării sportive de masă în Roman, Adrian Gherghel, precum și jurnalistul Teo Baciu, candidatul partidului la Primăria Roman. La eveniment au fost prezenți și membri ai organizației Iași a Partidului Împreună pentru Moldova.

Bogdan Roman: „Noi suntem oameni care ne-am săturat de candidații partidelor centraliste, spre deosebire de ei noi am demonstrat că suntem capabili, noi am performat și performăm în domeniile noastre și abia așteptăm să performăm pentru oameni. «Nepotism», «relații», «pile», «parti-pris-uri», «interesul personal» trebuie să fie cuvinte care descriu lumea de ieri, și nu de mâine – o lume modernă este bazată pe binele comun, al tuturor cetățenilor unui oraș, fără excepție. În timp ce partidele mari au logistică, au fonduri imense din afaceri cu statul, au organe de control și anchetă, au bazin electoral manipulat și cumpărat, noi ne avem unii pe alții. Am ales să candidăm sub «umbrela» Partidului Împreună pentru Moldova pentru că este un partid regional, care nu este nici de stânga, nici de dreapta, singurul scop fiind acela de a promova interesele Moldovei și ale moldovenilor, pentru ca acolo, la București, să nu mai uite de noi patru ani, pentru ca apoi, la alegeri, să ne promită marea cu sarea. Noi vrem dezvoltarea Moldovei, iar Romanul este o parte importantă în istoria acestei regiuni și merită mai mult. Romanul și romașcanii merită un primar capabil, empatic, curajos, tenace și onest, iar cea mai potrivită persoană pentru funcția de primar este Teodora Baciu”.

Teo Baciu: „Această candidatură și toată această echipă sunt pentru că acești oameni extraordinari de lângă mine și cei care ne sunt alături m-au convins că este momentul să ne implicăm mai mult, pentru că și eu, la rândul meu, sunt convinsă și știu că Romanul merită și trebuie să fie pe primul loc. Suntem foarte sătui de ceea ce se întâmplă în ultimii ani în Roman: lipsă de transparență, bani din împrumuturi cheltuiți doar pe firme prietene, aroganța autorităților de a nu se consulta cu cetățenii atunci când iau decizii importante pentru noi toți, lucrări de calitate îndoielnică, achiziții la limita legii. Suntem dezamăgiți, dar nu resemnați. Am avut de ales între a părăsi orașul, așa cum au făcut alții înaintea noastră, sau să rămânem aici, să îl punem în mișcare. Consider că cea mai valoroasă resursă a unui oraș sunt oamenii și, de aceea, este momentul ca aceștia să fie ascultați cu adevărat, cu adevărat implicați în deciziile administrației publice locale. Administrația nu trebuie să fie un arendaș – cum a dovedit-o, din păcate, de foarte multe ori până acum –, ci trebuie să fie un colaborator în adevăratul sens al cuvântului, al tuturor romașcanilor. Ne-am obișnuit cu primari care dau raportul mai mult la București decât o fac cetățenilor din comunitate, ne-am obișnuit cu acei consilieri locali care nu știu ce votează. Este momentul să schimbăm această situație, de aceea echipa «Împreună pentru Moldova» pune Romanul pe primul loc și vă propune altceva: onestitate, transparență și performanță”.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0