Prima paginăSocial

Parlament și Guvern formate din elevi romașcani

Parlament și Guvern formate din elevi romașcani

Dimensiune text

 

consiliul elevilor 01Miercuri, 20 aprilie, a avut loc lansarea oficială a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) al Municipiului Roman, for consultativ constituit pe lângă structurile de conducere ale Municipiului Roman – Primar și Consiliul Local. Practic, acest consiliu este organizat din structuri de conducere și decizie care funcționează exact ca Parlamentul și Guvernul României.

La eveniment au participat cei 50 de elevi desemnați în CCPT de Consiliile Școlare din unitățile de învățământ, cinci reprezentanți ai ONG-urilor de tineret din municipiul Roman, consilierii educativi, directorii unităților de învățământ și elevi susținători de la unitățile școlare din municipiu.

Primarul Laurențiu Leoreanu a prezentat misiunea, scopul și obiectivele Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret. “Obiectivele Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Roman sunt formarea unui spaţiu/mediu în care tinerii se pot exprima şi dialoga între ei şi cu administraţia publică locală, cu factorii de decizie, în problemele care îi interesează, și responsabilizarea tinerilor în ceea ce priveşte identificarea şi soluţionarea propriilor probleme, prin prezentarea factorilor de decizie, a recomandărilor cu privire la activităţile de tineret şi problemele ce-i afectează. În același timp, este vorba despre oferirea posibilităţilor tinerilor de a învăţa practica cetăţeniei democratice, a exprimării, comunicării, dialogului, negocierii, luării deciziei şi evaluării, precum şi dezvoltarea abilităţilor de leader, de a deveni cetăţean activ. Se încurajează participarea tinerilor la identificarea şi rezolvarea problemelor comunităţii locale. Prin acest Consiliu, urmărim și elaborarea strategiei pentru tineret a municipiului Roman”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Membrii Biroului Executiv

Componența Biroului Executiv s-a stabilit pe baza proceselor verbale primite de la cele 13 unități de învățământ gimnaziale și liceale, prin care Consiliile Școlare ale elevilor și-au desemnat reprezentanții în Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Roman, dar și pe baza proceselor verbale primite de la cele două școli postliceale sanitare, de la Institutul Franciscan din Roman și de la cinci ONG-uri de tineret din municipiu.

Conform regulamentului adoptat, elevii desemnați de unitățile de învățământ și reprezentanții ONG-urilor au completat câte un Formular de adeziune la Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Roman.

Membrii Biroului Executiv

Unitatea de învățământNume şi prenumeClasa
 ȘCOALA GIMNAZIALĂ “VASILE ALECSANDRI” ROMAN

NECULAI IOAN

 

a VII-a B
ȘCOALA GIMNAZIALĂ “ALEXANDRU IOAN CUZA” ROMAN

VARTOLAȘ TIMEEA – ȘTEFANA

 

a VII-a A

 

ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” ROMANGRUMEZESCU DIANA ANDREEAa VII-a A
ȘCOALA GIMNAZIALĂ “CALISTRAT HOGAȘ” ROMANHANGHICEL MIHAI RĂZVANa-VII-a A
ȘCOALA DE ARTĂ „SERGIU CELIBIDACHE” ROMANMARTONCĂ LUIZAa VIII-a
LICEUL TEHNOLOGIC “VASILE SAV” ROMANMITITELU TIBERIUa XI-a
COLEGIUL TEHNIC “PETRU PONI” ROMANPUIU ȘTEFAN CONSTANTINa XI-a B
COLEGIUL TEHNIC “DANUBIANA” ROMAN

PALAGHIA ANDREI VLADUȚ

 

a XII a
COLEGIUL TEHNIC “’MIRON COSTIN” ROMANENEA LARISA MARIAa XI-a A
LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ROMANMINUȚ-MARIN DENISAa IX-a
COLEGIUL NAȚIONAL “ROMAN-VODĂ”BANDUR MIHAI-ALEXANDRUa XI-a
LICEUL TEOLOGIC “EPISCOP MELCHISEDEC” ROMANTANASĂ CRISTIANAa X-a B
LICEUL TEOLOGIC ROMANO – CATOLIC “SFÂNTUL FRANCISC DE ASSISI”

BUDULAI MARCELIN

 

a XI- a

 

INSTITUTUL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC FRANCISCANCOBZARU ADRIANstudent
ŞCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ ,,MOLDOVA” (POS) Roman

TUDOR DENISA IOANA

 

An II

 

ŞCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ

„PREUNIVERSITARIA ROMAN MUŞAT”

VÎRVĂROI DIANA-IONELA

 

An I

 

ASOCIAȚIA PEOPLE TO PEOPLE ROMÂNIAANA MARIA TIHON

Membru

asociație

ASOCIAȚIA “MUȘATINII” ROMANMARIA BUCIUMANUvoluntar
ASOCIAȚIA TINERILOR ROMAȘCANI DE PROMOVARE A DREPTURILOR OMULUI MIRON COSTIN ROMANCREȚU CRISTIANA ANDREEAElev clasa a XI-a
ASOCIAȚIA DE FORMARE ÎN EDUCAȚIE FORMALĂ ȘI NONFORMALĂOBĂDEANU ALEXANDRU ȘTEFAN

Membru

Asociație

UN YOUTH ASSOCIATION OF ROMANIA-CLUBUL ROMANLAVINIA NOURvicepreședinte

 

Alegerea președintelui

Membrii Biroului Executiv au dreptul de a candida pentru funcția de președinte al CCPT, iar pentru asta trebuie să-și depună candidatura până în data de 6 mai 2016. Ulterior, în ședința de plen programată, prin votul de la eveniment, pe 12 mai, vor trebui să prezinte colegilor: programul electoral și motivele pentru care vor să devină președinte al CCPT

Pentru alegerea președintelui votează membrii Plenului CCPT. “Votarea are loc în fața publicului, cu buletine de vot care se introduc în urna care se va afla în sala desfășurării evenimentului. Rezultatul votării se anunță imediat”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Plenul CCPT funcționează ca un Parlament, în timp ce Biroul Executiv este Guvernul. Biroul Executiv a fost gândit să copieze cât mai bine structura actualului Consiliu Local, format din 21 de membri, cei care decid soarta orașului.

În acest sens, tot pe modelul Consiliului Local, s-au format și cinci comisii de specialitate: educaţie şi formare, cultură, muncă și dezvoltare profesională, sănătate și asistență socială, sport şi mediu, participare şi activităţi de voluntariat.

În cadrul evenimentului, au fost invitate la prezidiu, pentru a susține scurte prelegeri în fața tinerilor, personalități romașcane ce activează în domeniile ce vor fi abordate în Strategia pentru Tineret a Municipiului Roman: profesor Adriana Petrovici, Cristina Panaite – director al Bibliotecii Municipale, Iuliana Grecu – director de resurse umane Grupul de firme Caremil- Smirodava, doctor Maria Tălmăcel – Spitalul Municipal de Urgență Roman, Elisabeta Lazăr – antrenor Clubul Atletic, și profesorul Ovidiu Albert.

În cadrul Plenului Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret a fost validată componența Biroului Executiv și a fost lansat anunțul privind depunerea candidaturilor pentru ocuparea funcției de președinte al Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret.

consiliul elevilor 04

consiliul elevilor 02

consiliul elevilor 03

consiliul elevilor 05

consiliul elevilor 06

consiliul elevilor 07

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0