Prima paginăRoman

„Părintele” Pietonalului a murit

Dimensiune text

Arhitectul Cristian Constantinescu s-a stins din viaţă la vîrsta de 66 de ani, după o îndelungată suferinţă. Nemţeanul a proiectat, în anul 1978, pietonalul Ștefan cel Mare. Înmormîntarea arhitectului are loc sîmbătă.

 

Arhitectul Cristian Constantinescu, membru al filialei Bacău-Neamţ a Ordinului Arhitecţilor din România şi „părintele” actualului Pietonal Ștefan cel Mare, a decedat, zilele trecute, după o îndelungă suferinţă cauzată de o boală cronică. Nemţeanul care a realizat proiectul Pietonalului s-a stins din viaţă la vîrsta de 66 de ani, pe care o împlinise pe 18 septembrie.

„Arhitectul Cristian Constantinescu a proiectat Pietonalul Ștefan cel mare în anul 1978. În anul 1982 a fost semnat proiectul de sistematizare a zonei, la Bucureşti, în anul 1983 au început exproprierile din zonă, iar din anul 1984 au început lucrările la construirea Pietonalului. Primul bloc din zonă a fost dat în folosinţă în anul 1985, în luna noiembrie. Conform proiectului realizat de arhitectul nemţean, zona Pietonalului a inclus şi acel «parter II» al blocurilor. Tot arhitectul Cristian Constantinescu  a proiectat magazinul «Petrodava» şi sediul CEC Bank din Piatra Neamţ, activitatea sa fiind una deosebit de prolifică pînă în anul 1988. A fost un arhitect extrem de talentat, care a reuşit să evite dărîmarea multor clădiri în vremea comunismului”, a precizat arhitectul şef al municipiului Roman, Ana Maria Alexe.

Slujba de înmormîntare a „părintelui Pietonalului” va avea loc sîmbătă, 22 septembrie, la ora 12, la biserica „Trei Ierarhi” din Piatra Neamţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Vladimir 9 ani

    Si doamna Ana-Maria este talentata : a umplut targul cu tot soiul de pravalii , multe dintre ele pe trotuare.

  • CARE ESTE PROBLEMA TA CETATENE? MORI DE INVIDIE?