HomeActualitateRoman

Părintele Constantin Rotaru a fost călcat de hoţi

Hoţul a forţat uşa şi a intrat în casa parohială în care locuieşte părintele Constantin Rotaru. Poliţia a prins hoţul, urmând a fi prezentat instanţei competente. Părintele Constantin Rotaru a mai fost vizitat de hoţi şi în trecut.

Ziua de marţi, 28 ianuarie, a fost cu ghinion pentru părintele Constantin Rotaru, slujitor la Biserica „Precista Mică” din Roman. Marţi noaptea, în jurul orei 22, casa parohială din curtea Bisericii „Precista Mare” a fost vizitată de hoţi.

Recidivistul, cunoştinţă veche a Poliţiei, în vârstă de 36 ani, din Ion Creangă, a pătruns în casa parohială unde, de câţiva ani, locuieşte părintele Constantin Rotaru. „În jurul orei 22.06, Poliţia municipiului Roman a fost sesizată de către Vasile A., de 48 de ani, despre faptul că, într-o anexă a unei case parohiale, a depistat o persoană de sex masculin, care, în momentul surprinderii, pentru a-şi asigura scăparea de la locul faptei, a încercat să-l lovească în zona capului cu un PET cu lichid îngheţat, fără ai provoca leziuni, deoarece acesta s-a eschivat”, se spune în comunicatul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Părintele Rotaru nu este la prima întâlnire cu Poliţia şi cu hoţii

Părintele Rotaru nu este la prima întâlnire cu Poliţia şi cu hoţii

La casa parohială s-a deplasat un echipaj al Poliţiei, care a identificat suspectul şi l-a condus la sediul Poliţiei pentru cercetări. „Hoţul a forţat uşa şi a intrat în casă. Eram în sufragerie. Nu m-am speriat, pentru că Poliţia a fost anunţată în timp util şi a venit repede. Nu a furat nimic din casa parohială sau din curte. Ulterior, am fost la Poliţie şi l-am văzut pe hoţ. După figură, mi se pare cunoscut. Cred că l-am mai văzut undeva”, a spus părintele Constantin Rotaru.

Până să ajungă la casa parohială, hoţul a trecut în agendă, în aceeaşi seară, locuinţa unei bătrâne de 65 de ani, din localitatea Horia. Acesta a pătruns în casa femeii, a lovit-o cu palmele în zona capului şi i-a cerut să-i dea pensia. Cum nu a găsit nicio sumă de bani, hoţul a furat o butelie de aragaz, pe care ulterior, a vândut-o. După ce a bătut şi tâlhărit bătrâna, hoţul a venit la părintele Rotaru, dar nu ca să-i ceară vreun canon de pocăinţă pentru fapta sa, ci pentru a-l jefui.

Părintele Rotaru nu este la prima întâlnire cu Poliţia şi cu hoţii. În urmă cu doi ani, părintele Constantin Rotaru, de la Biserica „Precista Mică”, reclama dispariţia a 15 stupi şi distrugerea magaziei casei parohiale. Cercetările de atunci au arătat că parohul Bisericii „Precista Mică”, preotul Mihăiţă Popovici,  a întreprins o acţiune la casa parohială, deci hoţul a fost imaginar.

În urmă cu patru ani, hoţi adevăraţi au furat din casa parohială diverse obiecte ce aparţineau părintelui Rotaru. Poliţia a găsit făptaşii, dar părintele şi-a retras plângerea. Hoţii au venit la casa parohială şi în urmă cu un an, când au furat câinele părintelui Rotaru, cu tot cu lanţ.

În cazul de faţă, Poliţia a întocmit recidivistului dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, violare de domiciliu şi tentativă de tâlhărie. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • ionutz 10 ani ago

    recidivistul nu are nume???sau nu vreti sa-i stricati ,,imaginea,,.

  • vladimir 10 ani ago

    Hotii i-au furat cainele , cu tot cu lant , poate ca sa le pazeasca bunurile „agonisite” , cu risc si …indrazneala.

  • au ajuns si parohii mari detectivi particulari”preotul Mihăiţă Popovici”deci isi apara doar interesele lor, al paroholor nu al muritorilor de rand!???!