Parcuri dedicate și animalelor de companie, la Roman

HomeSocial

Parcuri dedicate și animalelor de companie, la Roman

 

 

Primarul Lucian Micu spune că a solicitat, din nou, Poliției Locale să intensifice acțiunile pentru informarea și conștientizarea proprietarilor de câini că aceștia au obligația de a curăța în urma animalelor. Săptămâna trecută, o persoană care a scos câinele la plimbare fără a respecta obligaţia de a dispune de obiectele necesare pentru strângerea şi curăţirea dejecțiilor câinelui a fost sancționată cu amenda de 100 de lei.

Primarul Micu spune că, pe viitor, vrea să amenajeze spații dedicate patrupedelor, dotate cu pungi speciale pentru strângerea dejecțiilor: „Așa cum am amenajat în Complexul Sportiv și de Agrement «Moldova» o zonă de plimbare a cățeilor și am deschis o poartă nouă înspre blocurile ANL, înspre punte, tocmai pentru a facilita accesul celor cu câini în acea zonă, mă gândesc foarte serios pentru anul viitor să amenajez o astfel de zonă și în Parcul Municipal. Voi încerca să identific un loc unde posesorii de câini de companie să se poată plimba, să îi lase chiar liberi, astfel încât să le oferim și lor condiții pentru a-și plimba aceste animale”.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • grigore haisan 5 ani ago

    Asociatiile de locatari cunosc persoanele care au ciini,dar nu se implica.Nu se respecta nici hotarirea consiliului local de a trece o persoana plus la intretinere pt cei care au ciini.In jurul blocurilor ,pe trotuare sunt numai excremente,.Un afis din partea asociatiei cu regulile ce trebuie respectate de cei cu animale de companie .O implicare mai mare a administratorilor asociatiilor,presedintilor, si mai multe amenzi, poate ar duce la respectarea regulilor .