Prima paginăSocial

Parcul Jora ar putea fi gata în 16 luni

Parcul Jora ar putea fi gata în 16 luni

Dimensiune text

 

Parcul Jora, ce urmează a fi amenajat, pe fonduri europene, în zona de spațiu verde dintre Tic Tac și Kaufland, ar costa aproape 2 milioane de lei și realizarea sa ar dura 16 luni.

Consilierii locali vor trebui să-și dea din nou acceptul pentru realizarea acestui proiect, asta deoarece, de la începutul anului, TVA s-a modificat, ceea ce presupune refacerea documentației din spatele proiectului și adaptarea sa le noile reguli economice. Proiectul de realizare a parcului este depus în scopul finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Valoarea totală a proiectului ar fi în cuantum de 1.967.189,04 lei (inclusiv TVA), din care contribuția proprie în proiect a municipiului Roman, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, ar fi în cuantum de 39.580,76 lei.

Zona propusă spre amenajare va cuprinde: alei pietonale, zonă pietonală pentru promenadă, piste pentru biciclişti, locuri de joacă, derdeluş pentru sănii, amenajări peisagistice și grupuri sanitare. „Proiectul se află, în prezent, în faza de finalizare a evaluării tehnico-financiare, urmând perioada de precontractare. Astfel, trebuie aprobat proiectul şi cheltuielile legate de proiect în ultima formă rezultată în urma etapei de evaluare şi selecţie”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

Durata totală de realizare a proiectului este de 44 luni, din care 16 luni reprezintă lucrările de execuţie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0