Prima paginăSocial

Parcare cu 65 de locuri în zona Gloriei. Urmează parcarea din spatele Poștei

Parcare cu 65 de locuri în zona Gloriei. Urmează parcarea din spatele Poștei

Dimensiune text

 

 

Autoritățile locale romașcane au anunțat faptul că au finalizat două noi parcări de reședință, pentru care, în perioada următoare, vor scoate și la licitație concesionarea locurilor de parcare. Este vorba de o parcare cu 65 de locuri în zona străzii Gloriei – Umbreluța și una de opt locuri în zona magazinului Rama.

„Am finalizat lucrarea la una dintre cele mai mari parcări de reședință realizată în ultimii ani în municipiu, cea din zona Umbreluța, unde, prin modernizarea spațiului dintre blocuri, se asigură 65 de locuri de parcare, ce vor fi scoase la licitație pe 12 iulie. În același timp, alte opt locuri de parcare au fost amenajate în zona magazinului Rama. Spre finalul acestei luni sperăm să înceapă și lucrările de reamenajare a parcării de la Colegiul Național «Roman-Vodă», unde vom asigura locuri de parcare pe ambele părți ale carosabilului, două benzi pentru traficul rutier, dar și un trotuar generos pentru pietoni, care să nu mai fie deranjați de autoturismele care acum le blochează trecerea. De la etapă la etapă, vom identifica noi spații pe care să le transformăm în parcări, astfel încât proprietarii de autoturisme să aibă unde să-și lase mașinile, fără a afecta trotuarul sau spațiul verde”, a declarat primarul Lucian Micu.

Acesta a mai precizat că pentru anul viitor, administrația locală are în plan construirea și reabilitarea a încă 800 de locuri de parcare de reședință. În același timp, edilul spune că săptămâna viitoare vor începe lucrările de amenajare de parcări și în spatele Poștei, iar din septembrie se vor putea concesiona și locurile de parcare de pe cele 30 de străzi modernizare prin PIDU (rezumatul proiectului, care se află la finalul perioadei de monitorizare, poate fi consultat la următoarea adresă: http://primariaroman.ro/srv_Proiecte/PIDU/REZUMAT%20PIDU%20INFRASTRUCTURA.pdf).

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mai exact unde anume în zona Gloriei? În 2016 s-au strâns 18 semnături pentru amenajarea unei parcări pe strada Gloriei între blocurile nr. 2 şi 4 şi nu am avut decât promisiuni şi-atât !…Vă rog să găsiți o soluție şi pentru această zonă, posibilități ar fi cu puțină bunăvoință şi un mic efort ! Mulțumesc !