HomeRural

Parc de joacă la Văleni realizat cu sprijinul Patria Credit

În comuna Văleni a avut loc miercuri, 17 octombrie, evenimentul „Parcul de lîngă noi”, organizat de Patria Credit în colaborare cu Primăria Văleni. Copiii din Văleni au primit cadouri din partea organizatorilor, iar adulții – soluții de dezvoltare a unei afaceri.

 

 

Activitatea face parte din proiectul „Adoption – Patria Credit, parte din comunitate”, proiect ce se subscrie valorilor Patria Credit axate pe flexibilitate, responsabilitate, eficiență și parteneriat. La eveniment au participat Iliuță Jitaru, coordonator vînzări în cadrul Patria Credit București, Daniela Huci Podariu, manager la Agenția Patria Credit Roman, Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni, și alți reprezentanți ai autorităților locale, profesoara Gabriela Macsim, directorul Școlii Văleni, preotul Nicolae Gripcă, agent șef-adjunct Cristian Cocea, de la Poliția Văleni, elevi și părinți.

 

Parc construit prin proiectul „Adoption – Patria Credit, parte din comunitate”

Patria Credit s-a implicat, prin proiectul „Adoption – Patria Credit, parte din comunitate”, în multe comunități locale din țară, cu acțiuni ce îmbină armonios componente sociale, educaționale și de business. Una dintre aceste acțiuni a însemnat amenajarea unui parc de joacă pentru copii la Văleni. „Patria Credit este cea mai mare instituție financiară nebancară de microfinanțare din România, cu 52 de unități în toată țara, care sprijină producătorii agricoli. Organizarea acestei acțiuni la Văleni ne dă posibilitatea să fim cît mai aproape de comunitatea unde ne desfășurăm activitatea, avînd în vedere că la Roman funcționează o agenție a Patria Credit. Fiind într-o zonă agricolă, putem să identificăm, totodată, și nevoile comunității și să căutăm soluții pentru rezolvarea lor. Alegerea comunei Văleni în proiectul «Adoption – Patria Credit, parte din comunitate» nu a fost întîmplătoare. Am ales o comună din județul Neamț situată la distanță mare de oraș, dar aproape de o agenție Patria Credit, pe care să o putem dezvolta„, a spus Iliuță Jitaru, coordonator vînzări Patria Credit București.

Parcul amenajat ca urmare a parteneriatului dintre Patria Credit și Primăria Văleni a însemnat o implicare a ambelor părți. „Noi am pus la dispoziție terenul și cîteva amenajări minimale, iar cei de la Patria Credit au sponsorizat utilajele de joacă. Pentru amenajarea acestui parc, am identificat un spațiu din domeniul public care nu avea nici o utilitate și l-am împrejmuit. Apoi, a fost construit chioșcul și s-au montat băncile. Este prea tîrziu acum, dar anul viitor vom insista pe lucrări de amenajare peisagistică a parcului. Toate aceste lucrări au însemnat din partea administrației publice locale o cheltuială de 15.000 lei„, a precizat Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni.

 

Cadouri pentru copii, informații pentru adulți

După tăierea panglicii inaugurale, invitații au fost întîmpinați de către beneficiarii acestui parc – copiii pînă la 10 – 12 ani – cu un program artistic pregătit special pentru acest eveniment.
Din programul oferit de cei mici, chiar în parcul amenajat pentru ei, copiii s-au întrecut în recitarea poeziilor și interpretarea cîntecelor și scenetei „Greierele și furnica”.
Prin acest program, copiii au dorit să răsplătească efortul inițiatorilor proiectului, care le-au oferit un spațiu de petrecere a timpului liber„, a spus primarul comunei Văleni.

 

 

Partea a doua a întîlnirii a dat posibilitatea localnicilor să afle noutăți despre ofertele societății.
Patria Credit are ca obiect de activitate acordarea de credite pentru afaceri microîntreprinderilor și companiilor mici, întreprinzătorilor individuali, producătorilor agricoli și persoanelor fizice. Instituția noastră pune accent pe capacitatea oamenilor de a crea comunități economice și sociale prospere„, a declarat Daniela Huci Podariu, manager Patria Credit Roman.

Pentru prestația lor artistică, copiii au primit cadouri și dulciuri din partea instituțiilor partenere. Invitații, oficialități sau localnici, au avut și ei parte de mici atenții din partea organizatorilor evenimentului, care au inclus, printre altele, și pliante de informare pentru agricultori privind posibilitățile de creditare în vederea dezvoltarii unei afaceri.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • cetatean 10 ani ago

    Felicitari domnule primar , dar dezvaluiti si altor primari din mediul rural cum faceti sa atrageti fonduri pt. oameni , sa faceti totul pentru cei care au votat, sa fie OAMENI CU CARACTER.