HomeActualitateNeamt

Paramedicii nemțeni vor să demonstreze că sunt cei mai buni din țară

Un echipaj de paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ va reprezenta regiunea la etapa naţională a Concursului de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat. Echipajul este format din plutonierul major Ionuţ Ciucanu-Stache – comandantul echipajului de paramedici, plutonier major Mihai Daniel Dascălu şi plutonier major Dragoş Ciocan. Cei trei au fost cei mai buni paramedici, la etapa pe zona Moldovei a Competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, care s-a desfăşurat în luna iunie, în municipiul Bacău.

La etapa zonală au participat echipele de paramedici şi descarcerare ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Neamţ, Bacău, Botoşani, Iaşi, Suceava şi Vaslui. Echipajele au susţinut, în prima zi a concursului, cele două probe distincte – descarcerarea unei victime din autoturisme şi acordarea primului ajutor calificat unui pacient care a suferit o traumă. În cea de-a doua zi, echipajele clasate pe primele trei poziţii la sfârşitul primei zile de concurs s-au întrecut pentru stabilirea ordinii pe podium.

Paramedicii nemţeni vor participa la etapa naţională pentru al doilea an consecutiv. Etapa naţională a acestei competiţii se va desfăşura în perioada 22-24 septembrie, la Tîrgu Mureş.

Comentarii

WORDPRESS: 0