Prima paginăActualitateNeamt

Pădurile sunt în pericol: sute de infracțiuni silvice în nouă luni

Dimensiune text

Serviciul de Ordine Publică, prin Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, a acţionat, în condiţiile specifice judeţului Neamţ, împotriva delictelor silvice, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Silvice, Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare şi Gărzii de Mediu. Astfel, în primele nouă luni ale acestui an, poliţiştii au organizat 76 de acţiuni, în cadrul cărora au fost efectuate 275 de controale, dintre care 187 pe linia verificării legalităţii transportului de material lemnos, 48 privind provenienţa, prelucrarea şi depozitarea lemnului, 27 în fondul forestier, fiind verificate 77 de instalaţii de debitat şi depozite şi 34 de exploatări forestiere.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 207 infracţiuni la regimul silvic, fiind confiscat sau ridicat în vedere stabilirii provenienţei 2.574 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 1.112.000 de lei.

Prin aplicaţia informatică Wood Tracking, în primele nouă luni ale acestui an, poliţiştii nemţeni au verificat 1.188 de autovehicule privind legalitatea transportului lemnos efectuat, fiind aplicate 605 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 216.480 de lei. „Wood Tracking” este denumirea noului sistem informatic prin care se monitorizează transporturile de masă lemnoasă din pădure, folosit de legiuitor în lupta pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori. Începând din data de 8 octombrie 2014, este obligatorie înscrierea pe avizul de însoţire a codului unic, a datei, orei, minutului şi secundei emiterii codului, acest cod fiind generat online de către aplicaţiile existente.

COMENTARII

WORDPRESS: 0