HomeSanatate

Pacienții cu politraumatisme vor fi operați la Bacău

Măsura este o consecință a gradului IV al serviciului de urgență al CPU din cadrul Spitalului Roman. Lipsa medicilor specialiști și a dotărilor au redus șansele pacienților de a fi operați la Roman.

 

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman a încercat, fără succes, să obțină gradul III de urgență. Lipsa medicilor specialiști și a dotărilor au redus șansele pacienților de a fi operați la Roman. Acest lucru ar fi însemnat o finanțare mai mare pentru Centrul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul spitalului și posibilitatea efectuării la Roman a unor intervenții în cazuri complexe. Potrivit medicului Mircea Coadă, managerul Spitalului Roman, începînd de anul viitor, Spitalul Roman și Spitalul Județean Neamț vor fi arondate Spitalului Județean Bacău, care va deveni spital de interes zonal. Acolo vor fi direcționați pacienții din Neamț care au suferit politraumatisme complexe, pentru tratarea cărora este nevoie de intervenția unor echipe de medici de mai multe specialități.

„Din punct de vedere al rangului spitalului, noi rămânem în continuare cu rangul III și cu Maternitate de rangul II. Nu am reușit, în schimb, să creștem gradul de urgență la CPU. Noi am țintit gradul III, iar Spitalul Județean – gradul II. Asta ar fi însemnat mai mulți bani pentru urgențe și mai mulți pacienți tratați la Roman. Din păcate, solicitarea noastră nu a fost aprobată, astfel că rămânem la gradul IV de urgență. Având în vedere că, de anul viitor vom fi arondați Spitalului Bacău, politraumatismele complexe, pentru care este nevoie de intervenția unor medici neurochirurgi sau de chirurgie toracică, vor fi trimise la Bacău”,  a precizat medicul Mircea Coadă.

Comentarii

WORDPRESS: 0