Prima paginăSanatate

Pacienți tratați ca într-o clinică universitară

Dimensiune text

Medicii de la Iași ar putea opera la spitalul din Roman, iar medicii de la Roman se vor putea instrui în clinica universitară din Iași.

 

 

În curînd, pacienții care vor fi internați la Spitalul Municipal de Urgență Roman vor fi tratați la fel cum sînt tratați pacienții din spitalele universitare. Primăria municipiului Roman, conducerea spitalului și șeful secției Chirurgie pregătesc un proiect de colaborare cu Spitalul „Sfîntul Spiridon” din Iași, proiect care va fi implementat în toate secțiile spitalului.
Astfel, în viitorul apropiat, medicii de la Iași ar putea opera la spitalul din Roman, iar medicii de la Roman se vor putea instrui în clinica universitară din Iași.
Este vorba de un protocol de colaborare profesională cu spitalul „Sfîntul Spiridon”. Primarul Laurențiu Leoreanu s-a oferit să ne ajute în acest sens, datorită relațiilor pe care le are la Iași. În baza acestui protocol, vom încerca să implementăm standardele de lucru de la clinica din Iași, în spital la noi. Fiecare secție de la Spitalul Roman va avea o legătură directă cu secțiile de la spitalul „Sfîntul Spiridon”. Studiem și posibilitatea implementării unui sistem de telemedicină care să ne permită, atunci cînd avem cazuri deosebite, să ne consultăm cu medicii de la Iași. Aceștia vor avea posibilitatea să vină la Roman pentru intervenții chirurgicale, iar medici noștri vor merge la Iași pentru a învăța proceduri noi„, a declarat medicul chirurg Dan Arvătescu, șeful secției Chirurgie din cadrul spitalului romașcan.

Potrivit acestuia, protocolul de colaborare va avea și o parte de cercetare științifică medicală, la Roman urmînd să se dezvolte un compartiment în acest sens, ca parte din activitatea de cercetare a Spitalului „Sfîntul Spiridon”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0