Pacientă de 45 de ani infectată cu COVID-19, decedată la Spitalul Piatra Neamț

HomeSanatate

Pacientă de 45 de ani infectată cu COVID-19, decedată la Spitalul Piatra Neamț

 

Miercuri, 1 aprilie, la ora 15, autoritățile au anunțat cel de-al 86 deces al unei persoane infectate cu coronavirusul COVID-19 din România, o pacientă decedată la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Conform Grupului de Comunicare Strategică (GCS) de pe lângă Guvernul României, este vorba despre o femeie în vârstă de 45 de ani, din Tîrgu Neamț, care a ajuns luni, 30 martie, la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Tîrgu Neamț, unde s-a pus diagnosticul de accident vascular-cerebral cu hemiplegie  stânga.

Pacienta a fost transferată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, unde a decedat tot luni, 30 martie, la ora 14:45. Deoarece pacienta a avut contact cu persoane venite din Italia, a fost recoltat exsudat în aceeași zi, al cărui rezultat a fost pozitiv COVID-19 în data de 31 martie, mai precizează comunicatul GCS.

Până miercuri la prânz, pe teritoriul României au fost confirmate 2.460 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 252 au fost declarate vindecate și externate (84 la București, 56 la Timiș, 26 la Iași, 21 la Caraș-Severin, 12 la Constanța, 20 la Prahova, 8 la Dolj, 5 la Brașov, 8 la Cluj, 5 la Galați, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba, 1 Argeș).

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0