Prima paginăNeamt

Pacient la Psihiatrie ajuns consilier local

Dimensiune text

Situație incredibilă în Consiliul Local Săbăoani. A ucis un om, a recunoscut fapta, a stat o perioadă la Spitalul de Psihiatrie pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri, face și acum tratament, iar pe 10 iunie a fost ales consilier local din partea PP-DD.

 

Aceasta este povestea candidatului din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu (PP-DD), Felix Măcincă (foto). Președintele PP-DD Neamț, Mihai Fărcășanu, a declarat că-i va retrage sprijinul politic și îl va înlocui din funcție.

 

Consilier cu probleme

 

Pe 12 februarie 2002, Felix Măcincă a avut un conflict cu Ironel Ilinca, fostul prieten al soției sale, care venise să o viziteze. În urma acestui conflict, bărbatul, care a fost pocnit în cap cu un lemn, a decedat. Felix Măcincă a fost acuzat de omor, însă, ulterior, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri. Pe 10 iunie 2012, el a fost ales de consăteni consilier local din partea PP-DD, alături de Eugen Cobzaru. Conducerea Primăriei Săbăoani susține că are mîinile legate, întrucît Felix Măcincă nu are interdicția de a alege ori de a fi ales. „Noi nu am dorit să facem scandal, pentru a nu fi acuzați că ducem o campanie electorală murdară. Din păcate, nu putem face nimic, pentru că legea nu ne permite, întrucît el nu figurează pe lista persoanelor care au interdicție de a vota sau interdicție de a candida. Are un document care atesă că are un handicap și, din ce știu, a stat internat aproximativ doi ani la Grajduri„, a precizat Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani.

Felix Măcincă a recunoscut fapta sa, însă a declarat că nu a intenționat să omoare un om și că poate să-și îndeplinească îndatoririle de consilier local chiar dacă se află sub tratament. „În săptămîna aceea, fusesem schimbul I la Petrotub. În seara cînd s-a întîmplat, chefuisem puțin și m-am trezut cu omul că intră peste mine. L-am dat afară, dar omul a insistat. Atunci, am pus mîna pe un lemn de foc și l-am lovit. Oricum, el nu a murit în curtea casei, ci pe o stradă din sat. Nu am fost condamnat, ci am stat internat la Grajduri. Chiar și acum fac tratament și cred că pot să-mi îndeplinesc îndatoririle de consilier local„, a spus Felix Măcincă.

Informat despre această situație, președintele PP-DD Neamț, Mihai Fărcășanu, a declarat că va lua măsuri pentru a îndrepta lucrurile. „Personal, eu nu am avut cunoștință despre acest fapt. Vom face o analiză și-i vom retrage sprijinul politic, iar el va fi înlocuit. Vinovat de această situație se face liderul filialei Săbăoani a PP-DD, Eugen Cobzaru, care cunoștea această situație și trebuia să intervină. Și el va fi sancționat, pentru că nu a făcut ceea ce trebuia„, a precizat Mihai Fărcășanu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0