Ornamente pascale și noi spații de joacă pentru copii, în centrul orașului

HomeSocial

Ornamente pascale și noi spații de joacă pentru copii, în centrul orașului

 

 

De la începutul acestei săptămâni, reprezentanții municipalității au început montarea ornamentelor pascale în Roman. Conform afirmațiilor primarului Lucian Micu, acestea nu vor fi montate în întreg orașul, ci vor fi concentrate doar în zona centrală, în zona parcului din fața clădirii Primăriei Roman – alte două ornamente urmând a fi amplasate în sensurile giratorii din zonele „Favorit” și „Doi măgari”.

„Începând de astăzi, demarăm montarea ornamentelor pascale, în zona centrală, în zona parcului din fața primăriei, pe care dorim să le aprindem de la finalul acestei săptămâni. Cheltuielile pentru ornamentele noi sunt nesemnificative. Încercăm să concentrăm aceste ornamente în zona centrală, am preferat să avem o astfel de zonă în care să le aducem pe toate, în loc să fie disparate, în tot orașul”, a precizat primarul Lucian Micu.

Municipalitate mai are în vedere, în perioada următoare, după terminarea Târgului de Paște, amenajarea a două puncte de atracție tot pentru cei mici, în centrul orașului. Una va presupune o zonă de desene pe asfalt în jurul fântânii arteziene din parcul din Piața „Roman Vodă”, iar cealaltă – un spațiu de joacă pentru copii în zona scuarului de la statuia domnitorului Roman Mușat din Piața „Roman Vodă”, spațiu ce va avea desenat municipiul Roman în miniatură, zonele și străzile centrale, precum și câteva dintre instituțiile reprezentative din oraș.

„În scuarul din fața statuii lui Roman Mușat dorim să creionăm un municipiu Roman în miniatură, va fi desenată și rețeaua centrală de drumuri, cu câteva instituții publice, pentru copiii care vor să se joace – eventual, cei care au mașinuțe teleghidate vor putea face circuitul municipiului Roman. Este un proiect pe care l-am delegat doamnei viceprimar Roxana Iorga și sunt convins că va ieși ceva atractiv pentru copiii din Roman”, a mai afirmat primarul Lucian Micu.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0