Prima paginăEducatie

Origami pentru un zâmbet de copil

Dimensiune text

Elevii de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” i-au ajutat pe copiii de la centrul de zi „Iubire și speranță” să realizeze obiecte în tehnica origami. 25 de obiecte vor fi vândute în scop caritabil.

 

 

Un grup de elevi de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” a venit în ajutorul copiilor care frecventează centrul de zi „Iubire și speranță”, îmbinând plăcutul cu utilul. Izabela Elena Ilisei, Roxana Elena Cristea, Alexandra Maria Prepeleag și Alexandra Beatrice Bejenaru, însoțite și coordonate de profesoara de religie Mihaela Dana Rusu, și-au petrecut câteva după-amieze în mijlocul copiilor, ajutându-i să deprindă tainele unei tehnici cu rădăcini tocmai în Japonia: origami. „Toți copiii din centru au fost ajutați de elevele noastre să învețe tehnica împăturirii hârtiei și să realizeze, pentru început, obiecte simple sau doar anumite piese care, apoi, asamblate, vor întruchipa păsări, flori, adevărate opere de artă. Nu a fost doar simplu joc, ci  artă, datorită posibilității de a interpreta în mod creator și realist diferite subiecte”, a spus profesoara Mihaela Rusu.

Liceenii au donat centrului 25 de obiecte realizate în tehnica origami, care vor fi scoase la vânzare, banii obținuți urmând a fi folosiți pentru achiziționarea de alimente pentru copiii care frecventează centrul. Liceenii de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” fac parte din echipa proiectului național „Voluntari implicați în societate”, implementat de Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galați, care are drept scop educarea tinerilor în spiritul implicării active în viața comunității. „Cu activitățile desfășurate de noi în cadrul proiectului vom participa la Concursul Național «Fii un bun voluntar», în cadrul căruia vor fi premiate activitățile cele mai originale și cu un impact deosebit în colectivitate”, a spus profesoara Mihaela Dana Rusu.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0