Prima paginăNeamt

Organigramă modificată politic la ALOFM Roman

Dimensiune text

Postul de șef al agenției locale a fost menținut pe criterii politice, deși modificarea organigramei Forțelor de Muncă Roman era propusă din 2011, susține actualul director al AJOFM Neamț, Rodica Titela Popescu (foto).

 

Decizia luată recent în ce privește activitatea Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ALOFM) Roman, transformată în compartiment al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț, a fost explicată de directorul interimar al AJOFM Neamț, Rodica Titela Popescu, prin faptul că modificarea organigramei agenției din Roman era propusă încă din anul 2011, dar această modificare a fost aplicată abia din această vară.

Nu este vorba despre o reorganizare a agenției locale din Roman, ci de modificarea organigramei – o propunere ce datează de la începutul anului 2011, transmisă de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și care nu fusese aplicată de fosta conducere a agenției județene din Neamț. În această organigramă-cadru figurau cinci posturi de conducere la nivelul întregului județ – doi directori, un șef de serviciu de agenție locală, un șef serviciu piața muncii și un șef serviciu contabilitate. Postul de șef de agenție locală revenea agenției din Piatra Neamț, care are activitatea cea mai diversificată și cel mai mare număr de șomeri luați în evidențe. Conducerea din anul 2011 a agenției județene a dispus crearea unui post suplimentar de șef de agenție locală, desființînd, în acest scop, postul de șef serviciu piața muncii, propus în organigrama transmisă de Agenția Națională. Decizia, care nu respecta organigrama-cadru, a fost luată pentru a răspunde anumitor cerințe politice. Ceea ce s-a întîmplat acum la agenția din Roman este o respectare a organigramei transmise de agenția națională, nu o reorganizare a acestui compartiment. Singura modificare apărută în structura de personal de la Roman este dispariția din organigramă a unui post plătit suplimentar – cel de șef serviciu. Coordonator al compartimentului din Roman este acum Tatiana Lazăr. Și la Tîrgu Neamț funcționează tot un compartiment al agenției județene„, a explicat Rodica Titela Popescu, directorul interimar al AJOFM.

Aceasta a mai precizat că, în opinia sa, amestecul reprezentanților autorității locale din Roman în „bucătăria” agenției ar fi nefiresc, declarație făcută după ce primarul Laurențiu Dan Leoreanu a precizat că va încerca să redea compartimentului de la Roman al AJOFM rangul de agenție locală de ocupare.
Nu mi se pare firesc ca Primăria Roman să se amestece în organizarea internă a agenției noastre, care se află în subordinea Instituției Prefectului. Avem toată deschiderea pentru a veni în întîmpinarea cetățenilor, iar eu, personal, am susținut ani întregi agenția din Roman – de la momentul achiziționării unui nou imobil și al dotării lui, astfel încît activitatea de la Roman să se desfășoare în cele mai bune condiții. Aș fi ultima persoană care și-ar dori să «șunteze» activitatea agenției din Roman, mai ales că și eu sînt romașcană„, a mai spus Rodica Titela Popescu.
Aceasta ocupă funcția de director executiv interimar al AJOFM Neamț începînd de pe data de 22 iunie.

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • mama omida 9 ani

  deci cum spuneam,o gramada de sefi ,sefutze,peste o mana de someri care trec periodioc cu pachetul de cafea pentru viza.

 • Agentia locală a mers cap la cap, adesea chiar peste cei de la judet, asta datorită Dnei. ing Cornelia Moldovanu care, prin profesionalismul domniei sale şi prin verticalitatea, dovedită, ca orice român care se respectă în ţara nimănui, a stat în gît amatorilor de funcţii şi-atît ! Am spus, mai spun: ăştia care vin şi demolează acolo unde lucrurile merg nemţeşte se bazează pe lipsa de reacţie a celor care mai au coloană vertebrală în Mioriţia noastră (doar) eternă şi din ce în ce mai puţin fascinantă… Mai pe-nţelese: au proşti ăştia şi iak’şa rămînem mereu fără oameni ca Dna. Moldovanu, acolo unde-i mai mare nevoie de ei !!!

 • cetateanul romascan 9 ani

  La aceste institutii ale statului,facute din banii tuturor,in care lucreaza tot felul de bugetari,uneori prea multi,conteaza numai cine e seful si din ce partid face parte.Nu conteaza multimea de someri ,care sta la rand ,pentru o indemnizatie de tot rasul.Ce cursuri de calificare viabile,cerute pe piata muncii s-au facut,iar cursantii chiar lucreaza in domeniu?Cum se potriveste atunci cand bietii someri vin lunar la semnat intr-o cladire atat de luxoasa facuta din banii nostri ?La noi doar cu aceasta ies in evidenta institutiile,cu cladiri impunatoare ,confortabile ca sa le fie bine functionarilor.La noi este mare amatorism pentru functii la institutiile statului ,de parca doar asta conteaza,sefiile.

 • johnmakany 9 ani

  Sa va fie rusine cu ziarul vostru, ca nu promovati decat comentariile pe care le vreti.Traiasca PCR. HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

 • Bunavointa 9 ani

  Ce Cantarea Romaniei pdl-ista aici. Bravo! Daca nu emiteati atatea ineptii in stilul in care ne-ati obisnuit nici nu merita interventia. Dar prea multe minciuni si josnicii ca sa mai putem suporta. Moroshene te dai de gol…procedezi ca Udrea care se lauda singura la Turcescu in emisiune si spunea ca nu e ea. Ma rog…sa spunem ca esti de buna credinta. Stii cate reclamatii are „doamna inginer, cea cu verticalitatea”, atat din partea angajatorilor cat si din cea a somerilor sau asistatilor social? Stii cum racnea pe hol la oamenii aceia care veneau la agentie in speranta ca vor gasi ceva de lucru? Stii ce dictatura s-a raspandit in randul angajatilor? Eu iti spun sa te opresti aici ca sa nu mai dam in vileag si altele ca mai citesc si altii. Daca taceai…Noapte buna!