HomeNeamt

Ordinea din ziua votului, asigurată de sute de angajaţi MAI

474 de angajaţi ai MAI vor păzi, duminică, secţiile de vot. Alte zeci de echipe vor fi gata să intervină în cazul în care se vor semnala probleme electorale.

 

În ziua votului, dar şi în zilele care premerg şi succed data de 10 iunie, la nivelul judeţului Neamţ au fost dispuse măsuri pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi liniştii publice şi pentru asigurarea în condiţii optime a desfăşurării procesului electoral. Pentru o prezenţă semnificativă în teren a forţelor de ordine, concediile de odihnă au fost suspendate, poliţiştii, jandarmii şi pompierii fiind chemaţi la serviciu.

În ziua votului, 474 de angajaţi ai structurilor teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) din tot judeţul vor asigura misiunea de protecţie a secţiilor de votare. Acestea vor fi păzite de 210 poliţişti, 135 de pompieri, 115 jandarmi, patru poliţişti din structurile de poliţie transporturi şi opt angajaţi ai Serviciilor Comunitare Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi Paşapoarte, din cadrul Prefecturii Neamţ. Premergător alegerilor locale, pînă pe data de 7 iunie, cadrele Inspecţiei de Prevenire de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au executat 128 controale de prevenire la 450 secţii de votare, conform ordinelor eşaloanelor superioare, urmînd ca, pe data de 8 iunie, să se finalizeze verificarea tuturor secţiilor din judeţ.

Pentru prevenirea unor evenimente negative din ziua votului, sînt pregătite să acţioneze echipe de intervenţie formate din poliţişti şi jandarmi. Beneficiem, în acest sens, şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Bacău. De asemenea, pentru verificarea cu celeritate a sesizărilor de încălcare a legislaţiei electorale, au fost constituite echipe speciale de cercetare, formate din poliţişti„, a afirmat subcomisar Cătălina Bădeanu, purtător de cuvînt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Comentarii

WORDPRESS: 0