Prima paginăSocial

Orchestra Metropolitană București va concerta la Roman

Orchestra Metropolitană București va concerta la Roman

Dimensiune text

 

 

Municipalitatea anunță că, în această toamnă, Romanul va fi gazda unui concert susținut de Orchestra Metropolitană București. Evenimentul este inițiat de Asociația Municipiilor din România și este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. Conform primarului Lucian Micu, municipiul Roman a fost selectat alături de alte orașe pentru a beneficia de acest eveniment.

„Trei municipii din România au fost alese de Asociația Municipiilor din România, organism consultativ din care facem și noi parte, pentru a beneficia de proiectul «Rapsodiem – De la geneză la CENTENAR», cofinanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, care are ca obiectiv general celebrarea Centenarului României sub aspect cultural-artistic. Romanul se numără printre municipiile desemnate pentru a se bucura de un concert susținut de Orchestra Metropolitană București – condusă de dirijorul Daniel Jinga, precum și de două filme de scurt metraj – după Rapsodia Română I, compusă de George Enescu și Valurile Dunării, compusă de Iosif Ivanovici. Primăria Roman va trebui să asigure scena și sonorizarea, precum și masa pentru membrii Orchestrei și personalul tehnic (aproximativ 100 persoane). Cred că este un eveniment care ne onorează și ne așează ca reper cultural în regiunea Moldovei. Romașcanii și Romanul merită ceea ce este mai bun, așa cum și în istorie aceste meleaguri au fost binecuvântate cu personalități din toate domeniile”, a declarat primarul Lucian Micu, care a precizat că în cel mai scurt timp se vor stabili și detaliile legate de ziua în care va avea loc concertul și locul ales pentru desfășurare.

În acest an, Ministerul Culturii a finanțat, parțial sau integral, 119 proiecte depuse de diferite instituții sau entități culturale. Bugetul pentru proiectul „Rapsodiem – De la geneză la CENTENAR” este de un milion de lei. În primăvara anului trecut, a avut loc lansarea CD-ului Rapsodiem realizat de dirijorul Daniel Jinga, împreună cu Orchestra Simfonică „Muntenia” și Orchestra Metropolitană București, pe acestea fiind incluse Rapsodia I și Rapsodia a II-a, compuse de George Enescu, și Valurile Dunării, de Iosif Ivanovici.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0