Oraşul Roznov a rămas fără primar

HomePolitica

Oraşul Roznov a rămas fără primar

 

foto-primar-roznov-204x300Prefectul judeţului Neamţ, Niculina Dobrilă, a semnat marţi, 29 martie, ordinul privind încetarea de drept a mandatului primarului oraşului Roznov, Ionel Ciubotaru, înainte de expirarea duratei normale de mandat.

Prin Decizia penală nr 1040/2015 primarul oraşului Roznov a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de doi ani şi şase luni. Astfel, conform Legii 393/28.09.2004 privind Statutul aleşilor locali, art.15 al.(2) lit. e), calitatea de primar încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de condamnare, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate. Aceeaşi lege, art. 16 al.(1) şi (2), prevede că emiterea ordinului prefectului de încetare înainte de termen a mandatului de primar are la bază un referat semnat de secretarul oraşului, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului.

În urma analizării tuturor reglementărilor legale în vigoare şi a demersurilor iniţiate de Instituţia Prefectului, au fost comunicate toate documentele necesare emiterii ordinului, în condiţii de legalitate.

„Până ieri, dintre actele care stau la baza emiterii ordinului de încetare a mandatului primarului de Roznov lipsea referatul secretarului de oraş cu propunerea de emitere a ordinului prefectului. Am revenit cu o solicitare în acest sens şi, în cursul zilei de astăzi, am primit documentul necesar, astfel încât am îndeplinit condiţiile de formă şi de fond prevăzute de lege pentru emiterea acestui ordin”, a declarat prefectul Niculina Dobrilă.

În 2015, primarul oraşului Rozov, Ionel Ciubotaru, a fost condamnat, de către Curtea de Apel Bacău, la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce a concensionat un teren către o stână administrată de membrii familiei sale. Ionel Ciubotaru era la al patrulea mandat de primar.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0