HomeSocial

Opt luni de închisoare de la o ceartă banală

Celebrul Aurel Tănase, șeful clanului Tănase din Roman, a fost condamnat la opt luni de închisoare după ce, în luna septembrie 2010, i-a rupt mîna unui bărbat. Totul a pornit din cauză că amîndoi voiau să cumpere aceeași pereche de pantofi.

 

 

Incidentul a avut loc pe data de 28 septembrie 2010, în Piața Centrală din Roman. Aurel Tănase căuta ceva de încălțat la magazinele second-hand din zonă. La un moment dat, i-a atras atenția o pereche de pantofi. Doar că Aurel Tănase nu a putut să cumpere pantofii, întrucît avea concurență. Mihai Roșca rîvnea la aceeași pereche de încălțăminte, așa că cei doi au început să se certe. După cum susțin anchetatorii, la un moment dat, Mihai Roșca i-a dat în cap lui Aurel Tănase cu obiectele disputei. Enervat la culme, Tănase a luat o bară și a vrut să-l lovească pe Roșca în cap, dar acesta din urmă s-a apărat și a fost lovit în antebraț. Din cauza loviturii puternice, Mihai Roșca s-a ales cu antebrațul stîng fracturat și a avut nevoie de aproximativ 55 de zile de îngrijiri medicale.

Aurel Tănase a fost trimis în judecată în martie 2011, iar primul termen s-a judecat la Judecătoria Roman, pe data de 5 mai 2011. Cauza a fost amînată de patru ori, unul dintre motive fiind și acela că Virgil Geană, unul dintre matorii aduși de Tănase, a fost acuzat de mărturie mincinoasă.

La data de 17 noiembrie 2011, Aurel Tănase a fost condamnat de Judecătoria Roman la opt luni de închisoare și obligația de a plăti părții vătămate daune în valoare de 2.000 de lei. Nemulțumit de hotărîrea instanței din Roman, zece zile mai tîrziu, Aurel Tănase a făcut recurs la Tribunalul Neamț. Ulterior, acesta și-a retras recursul, astfel că decizia Judectoriei Roman a rămas definitivă.

Aurel Tănase a fost condamnat, în 2009, împreună cu cei patru fii ai săi, pentru ultraj contra bunelor moravuri, încăierare, amenințare, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și violare de domiciliu. În luna noiembrie 2011, Aurel Tănase s-a ales cu un alt dosar penal pentru distrugere, violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, după ce a mers, împreună cu alți membri ai clanului, în „Satul Olimpic”, să se răzbune pe membrii clanului Călin.

Comentarii

WORDPRESS: 0