Prima paginăActualitate

Operaţiunile cu produse de protecţie a plantelor, verificate de poliţişti

Operaţiunile cu produse de protecţie a plantelor, verificate de poliţişti

Dimensiune text

 

ingrasaminte saci azotatPoliţiştii au indisponibilizat peste 3.500 de kilograme şi 3.720 de litri de substanţe toxice folosite pentru protecţia plantelor, în urma unei acţiuni desfăşurate, în 18 judeţe, pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul operaţiunilor cu substanţe periculoase.

În perioada 4 aprilie – 3 iunie, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor. Poliţiştii au acţionat în judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

Astfel, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, cu sprijinul unităţilor fitosanitare, Gărzii de Mediu şi al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări şi controale la 774 de agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse.

Citește și:   Polițiști voluntari în acțiunea de ecologizare a pădurii Felești

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 91 de infracţiuni, dintre care 73 prevăzute de OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 14 prevăzute de Codul Penal şi patru la alte legi speciale. Pentru comiterea acestor fapte, poliţiştii cercetează 68 de persoane. De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 261.700 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 3.509 kilograme şi 3.720 de litri de produse de protecţie a plantelor.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0