HomeSocialEducatie

Operațiunea „microbuzul” în școli

Profesorii și elevii din județul Neamț vor avea în acest an școlar surpriza de a se trezi cu inspectorii școlari la ușă, fără ca această vizită să fie anunțată. Acțiunea, cunoscută neoficial ca „operațiunea microbuzul”, este o noutate pentru învățământul nemțean și a fost generată de o nouă abordare a conceptului de inspecție școlară. Acest tip de inspecție vine să completeze celelalte tipuri de inspecții aflate deja în uz și prevăzute de regulamente, inspecțiile tematice, inspecțiile în disciplină și inspecțiile generale, numite în limbajul comun „brigăzi”. „Ne dorim ca, în acest fel, să reușim să vedem într-un an școlar toate unitățile din județ. Cu prilejul inspecțiilor frontale, constatăm că sunt școli în care nu s-a intrat de ani de zile. Aceste inspecții nu vor avea o tematică anume și nici nu vor viza doar un domeniu. Echipa, care va avea unul sau mai mulți membri, va verifica documentele școlare, poate face asistență la ore, ne va ajuta să ne facem o părere asupra modului în care se desfășoară activitatea în școală pe toate planurile”, a spus inspectorul școlar general adjunct Elena Laiu, care a inițiat această activitate. Vizitele nu vor fi anunțate și se vor desfășura pe parcursul întregului an școlar.

Comentarii

WORDPRESS: 5
 • ionell 8 ani ago

  Acum, ca nu mai sunteti formatori in zeci de proiecte europene, aveti timp mai mult si nu stiti ce sa faceti cu el? Nu vreti sa faceti niste vizite la partidele care v-au propus sau in scolile unde ati numit toti numai membri de partid?

 • vasilica 8 ani ago

  Sunteti comunisti!!! Securistilor!!!

 • Cu tot respectul doamna Laiu sa mai dea cateva examene ,,corecte,,si apoi sa propuna o chestiune ,, politica – o chestiune genul:de eu sunt sus si voi jos , sterg cu voi pe jos daca nu sunteti buni

 • liana 8 ani ago

  Rusine sa va fie!!!!! Asemenea teroare nu se propaga nici in lagarele naziste!

 • Adevarat Liana, dar cui sa i fie rusine , cei de astazi nu mai stiu ce este rusinea, calca totul in picioare ca sa ajunga la ,,os,,sunt sus numai cei care au furat tot timpul.