Prima paginăActualitate

ONG-urile, neinteresate de banii nerambursabili de la bugetul local

ONG-urile, neinteresate de banii nerambursabili de la bugetul local

Dimensiune text

 

Deși poate părea imposibil, în Roman există câteva sute de organizații non-guvernamentale, dar, de fapt, doar câteva dintre acestea și funcționează. Celelalte sunt pe hârtie sau apar în preajma campaniilor electorale și dispar până la următoarele. Surprinzător este că nici măcar pentru fondurile nerambursabile acordate din bugetul local nu a fost vreun interes, deși Primăria a alocat în acest an 150.000 de lei pentru proiecte culturale, sportive sau sociale, iar acest lucru a fost comunicat ONG-urilor și verbal, dar și prin anunțuri publice.

Conform anunțului făcut de Primăria Roman săptămâna trecută, au fost depuse doar opt proiecte pentru obținerea de finanțări. Sesiunea de selecție a proiectelor ce puteau beneficia de finanțare nerambursabilă de la bugetul local, în baza Legii 350 din 2005, a avut loc în perioada 26 mai – 9 iunie.

Consiliul Local a aprobat în acest scop suma de 150.000 de lei, după selecția proiectelor fiind alocată suma de 30.480 lei, din cele opt proiecte propuse, doar patru obținând și punctajul necesar pentru a primi bani.

În domeniul „Cultură, religie și învățământ”, Mihai Andone va primi 7.000 de lei pentru tipărirea a trei cărți, însă proiectul „Meriți să fii fericit” al Academiei Petru Tocănel și proiectul de editare a unei cărți al profesorului Tit Tihon au fost respinse. În domeniul social, au depus proiecte Asociația Alternative pentru Fiecare și Asociația Nevăzătorilor din România – filiala județeană Neamț, doar prima primind o finanțare de 7.480 de lei pentru realizarea unui centru de informare, consiliere și socializare.

Citește și:   Rețea de falsificatori de acte pentru indemnizații de creștere a copilului, cu ramificații în Neamț, anchetată de polițiști

La capitolul „activități sportive și de tineret” au fost depuse trei proiecte: Asociația Box Club Municipal Roman, Asociația Club Sportiv Vulpițele Galbene Roman și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț. Asociația Box Club Municipal Roman va primi 7.000 de lei pentru proiectul „Boxul – alternativă la consumul de droguri și timpul petrecut pe stradă”. Undă verde la finanțare a primit și Asociația Club Sportiv Vulpițele Galbene, fotbalistele de la Colegiul Tehnic ”Miron Costin”, care va primi 9.000 de lei pentru promovarea sportului de performanță, a fotbalului feminin.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0