HomeReligie

Olimpicii la religie, premiați de PS Ioachim Băcăuanul

PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, i-a premiat vineri, 1 iunie, pe cei mai buni elevi la disciplina religie.

 

Evenimentul a avut loc la Catedrala „Sfînta Parascheva” din Roman, în cadrul unei ceremonii la care au participat peste 150 de elevi. După o slujbă de Te Deum, oficiată de un sobor de preoți, PS Ioachim Băcăuanul a rostit o rugăciune de binecuvîntare pentru elevii din eparhiile Roman și Bacău și un cuvînt de învățătură.

Este o zi însemnată în calendarul eparhiei noastre, pentru faptul că ne întîlnim în duhul rugăciunii și al binecuvîntării lui Dumnezeu. Prezența voastră aici, copii și profesori, este un semn că ați dorit să aduceți slavă și mulțumire pentru eforturile și rezultatele obținute. Și noi am dorit să vă mulțumim pentru rezultatele obținute la concursurile școlare, să vă mulțumim că ați ales să culegeți roadele muncii voastre în Biserică„, a declarat PS Ioachim Băcăuanul.

Din catedrala arhiepiscopală, toți cei prezenți la festivitatea de premiere au plecat în Parcul „Melchisedec Ștefănescu”, unde, în fața statuii marelui ierarh al veacului al XIX-lea, elevii și profesorii coordonatori au fost premiați cu diplome, cărți și iconițe pentru rezultatele obținute la faza națională și județeană a olimpiadei de religie. Au fost premiați și cîștigătorii concursului de eseuri „Lumina din Lumina” și cîștigătorii celor trei secțiuni ale concursului național „Luminile Ortodoxiei”.

Comentarii

WORDPRESS: 0