Ograda de căruțe, transformată în parcare pentru un nou supermarket

HomeActualitate

Ograda de căruțe, transformată în parcare pentru un nou supermarket

 

În curând, în zona Pieței Centrale ar urma să fie construit un nou supermarket, iar ograda de căruțe ar urma să fie transformată în parcare gratuită.

Propunerea construirii superamarketului pe terenul situat pe strada Sucedava nr. 135 vine din partea firmei Pro Center SRL Bacău. Firma a cumpărat terenul, însă este obligată să asigure și măcar 20 de locuri de parcare. Primăria Roman intenționează să-i pună la dispoziție investitorului ograda de căruțe pentru ca acesta să o transforme în parcare, cu condiția de a plăti o redevență către bugetul local și de a nu taxa proprietarii autoturismelor care o vor folosi.

„Terenul solicitat, în suprafață de 1.284 metri pătrați, și o construcție din cărămidă de 35 metri pătrați se află în administrarea Direcției Administrația Piețelor-Bazar-Obor. În scopul organizării licitației, se impune preluarea terenului în administrarea operativă a Consiliului Local. Propun ca redevența să pornească de la 3.000 lei pe an, pentru o durată de 10 ani și să nu se taxeze pentru perioada parcată”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali pentru a o aproba.

Dacă aleșii locali vor aproba acest proiect și investitorul se va ține de treabă, zona ar urma să se transforme radical, cu atât mai mult cu cât conducerea Primăriei Roman a dispus ca târgul de vechituri să nu mai fie permis în zona ogrăzii de căruțe, comercianții ambulanți fiind mutați în Bazar.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0