HomeActualitateNeamt

Oferea „premii” din puşcărie

Anchetatorii romaşcani au reuşit să identifice şi să trimită în judecată două persoane care au păcălit mai mulţi naivi prin metoda „premiul”. Vasile Ionel, poreclit „Chelie”, era condamnat într-o altă cauză şi îşi ispăşea pedeapsa în Penitenciarul Colibaşi. Din închisoare, Chelie suna diferite persoane şi le promitea premii de mii de euro, cu condiţia transferării unor „taxe” de participare. Astfel, pe 8 octombrie 2013, el a sunat acasă la o bătrână de 77 de ani şi i-a spus acesteia că a câştigat un premiu de 8.000 de euro. Pentru a intra în posesia premiului, i-a indicat femeii să depună 1.300 de lei prin mandat online sau prin Western Union. „Câştigătoarea” a depus banii, dar a primit un al doilea telefon, cu o nouă solicitare de depunere a încă 1.300 de lei, fiindcă plata nu s-ar fi înregistrat din cauza „unei erori de sistem”.

În decembrie 2014, o altă persoană a fost păcălită să depună, în acelaşi mod, câte 900 de lei, tot de două ori, pentru un „premiu” de 3.000 de lei. O a treia persoană păcălită a fost un bărbat de 76 de ani. Fapta a fost comisă luna trecută, iar de data aceasta „Chelie” a acţionat din afara puşcăriei, fiind, între timp, eliberat. Bătrânul a fost  convins să depună 1.700 de lei şi, apoi, încă 1.500 de lei, pentru a primi „un premiu” de 13.000 de lei, cu ocazia Zilei Companiei.

În acţiunile sale, Chelie a fost ajutat de Florina Murgu, concubina acestuia. Femeia a fost şi ea trimisă în judecată, dar pentru complicitate la înşelăciune.

Pentru probarea faptelor, anchetatorii au apelat şi la interceptări telefonice. Ceea ce rămâne, încă, în afara anchetei, este modul în care Chelie a avut acces la telefon mobil şi la o listă de numere de telefon, pentru comiterea infracţiunilor.

Comentarii

WORDPRESS: 0