Prima paginăEducatie

Ochelari care simulează beția

Dimensiune text

În cadrul unui proiect al Agenției Antidrog, elevii vor putea privi ca o persoană aflată în stare de ebrietate. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul unor ochelari motrici.

 

 

Aproximativ 200 de elevi vor putea experimenta starea de ebrietate cu ajutorul unor ochelari speciali. Specialiștii Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț, în parteneriat cu cei ai Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” Roman, implementează, în perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, proiectul „Alege viața!”, adresat celor 196 de elevi din cadrul unității de învățământ.

Proiectul își propune derularea a câte cinci ore de informare, pentru fiecare din cele opt clase implicate în proiect, cu privire la beneficiile unui stil de viață sănătos, riscurile consumului de tutun, alcool, droguri ilegale și SNPP (substanțe noi cu proprietăți psihoactive, denumite generic „produse etnobotanice”). Orele vor avea caracter interactiv, iar în cadrul acestora vor fi prezentate scopul și obiectivele proiectului, importanța promovării și respectării unui stil de viață sănătos, vor fi utilizate jocuri de comunicare, de relaționare, probe practice și demonstrative și filme pe tematică specifică.

Noutatea pe care o aduce proiectul, pentru elevii beneficiari, constă în organizarea, la nivelul sălii de sport a unității școlare, a unor activități cu caracter practic – demonstrativ, care presupun implicarea tinerilor în parcurgerea unui traseu de coordonare vizual – motrică purtând ochelari de simulare a stării de ebrietate (o alcoolemie între 1,3 și 1,5 la mie), pentru a observa cum afectează alcoolul percepția individului și demonstrarea gradului ridicat de accidentare.

De asemenea, în cadrul proiectului va fi creat un punct de informare la nivelul unității școlare, cu materiale de prevenire realizate de Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț și Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0