HomeSocialEducatie

Oaspeţi americani la PTP Roman

americani 03Un grup de cetăţeni americani, membri ai PTP International, a vizitat miercuri, 7 mai, câteva dintre obiectivele importante ale oraşului.

Miercuri, 7 mai, People to People (PTP) Roman Chapter a fost gazda unui grup de şase persoane din Statele Unite, membri ai organizaţiei internaţionale People to People, care, timp de zece zile, fac un tur al României. Ajunşi la Roman, cei şase musafiri de pe continentul american au fost conduşi de către elevii romanvodişti ce fac parte din organizaţie într-un tur al oraşului, pentru a se familiariza cu cele mai importante obiective. Astfel, după ce au vizitat Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, oaspeţii s-au îndreptat spre Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Pe parcursul acestui drum, membrii PTP le-au oferit informaţii despre statuia lui Roman Muşat, Casa Celibidache, Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” şi monumentul dedicat lui Miron Costin. Musafirii au rămas impresionaţi de frumuseţea oraşului şi de ospitalitatea locuitorilior.

„Voi încuraja cât mai mulţi membri People to People să viziteze România, pentru că această excursie a fost extraordinar de frumoasă şi educativă, în acelaşi timp. Am aflat informaţii despre diferite locuri din România şi le recomand tuturor să vină la Roman pentru a-i cunoaşte pe cei din capitolul de aici, care sunt foarte activi în proiectele locale. Cel mai mult mi-a plăcut turul oferit de către elevii din oraş, cu care am putut discuta liber despre preocupările lor, despre programul lor zilnic. Mi-a plăcut faptul că au o minte deschisă şi că am vorbit de la egal la egal”, a spus Gayla Edwards, membră a People to People International.

americani 02

Turul oraşului a cuprins o oprire la Centrul de Zi „Iubire şi speranţă”. Americanii au fost primiţi de preotul Mihăiţă Popovici, care le-a prezentat istoria centrului, realizările de până acum şi greutăţile de care se loveşte continuarea activităţii. De asemenea, părintele le-a prezentat tinerii şi copiii care vizitează centrul şi poveştile lor de viaţă. Impresionaţi de poveştile copiilor şi de lupta continuă pentru supravieţuirea centrului, oaspeţii au făcut o donaţie constând în rechizite, medicamente şi alte produse necesare copiilor.

Comentarii

WORDPRESS: 0