Oameni de afaceri faliţi scoşi în stradă

Băncile scot la vînzare case şi terenuri de sute de mii de lei. Casa unor oameni de afaceri romaşcani este scoasă la vînzare de bancă la preţul de 864.000 de lei. Aceeaşi bancă scoate la vînzare un teren în Roman la preţul de 622.000 de lei.

 

Criza economică începe să-şi facă din ce în ce mai acut simţite efectele. Acest lucru se reflectă în numărul tot mai mare de romaşcani executaţi siliţi. Oameni de rînd sau oameni de afaceri, aceştia nu şi-au putut achita ratele la credite, astfel că băncile au trecut la executări silite. Printre bunurile executate se numără apartamente, terenuri, dar şi alte bunuri a căror valoare nu este deloc de neglijat.

Astfel, în luna octombrie, Alpha Bank vinde la licitaţie un imobil aparţinînd lui Ana Herlea şi Romică Herlea, care nu şi-au achitat la termen suma împrumutată. Imoblilul se află în strada Renaşterii şi este compus din teren intravilan cu suprafaţa de 2.810 metri pătraţi şi o locuinţă cu subsol, parter, etaj şi mansardă, cu o suprafaţă construită de 280 de metri pătraţi, şi un garaj de 87 de metri pătraţi. Construcţia a fost evaluată la 1.152.900 de lei, însă preţul de pornire a licitaţiei va fi de 864.675 de lei, ceea ce reprezintă 75% din valoarea stabilită de evaluator. Aceeaşi bancă, tot în luna octombrie, scoate la licitaţie un teren aflat în proprietatea Terezei şi a lui Mihai Luca, pentru a recupera 463.959 euro – bani ce reprezintă un credit restant şi neachitat. Este vorba de un teren intravilan cu suprafaţa de 10.904 metri pătraţi, situat pe strada Dezrobirii. Preţul de pornire a licitaţiei este 622.350 de lei.

Și alte bănci încearcă să-şi recupereze restanţele la credite, prin executare silită. Astfel, la mijlocul acestui an, BCR a scos la licitaţie, o proprietate imobiliară compusă dintr-un teren intravilan de 4.937 metri pătraţi, pe care este construită o brutărie dezafectată, de 221 metri pătraţi. Preţul stabilit a fost de 206.323 de lei. Aceeaşi bancă a scos la vînzare o proprietate pe care se află un magazin de materiale de construcţii şi bricolaj, terenul avînd suprafaţa de 7.000 de metri pătraţi. Preţul de vînzare a fost stabilit la 3.172.980 de lei. În luna septembrie, BCR a scos la licitaţie un apartament cu trei camere în Roman, cu o suprafaţă de 67,79 de metri pătraţi, preţul de pornire fiind fixat la 102.545 de lei.


Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mama omida 7 ani

    in conditiile in care pe piata un apartament de trei camere se vinde cu max 35 mii de euro (daca se vinde) si mp de teren e la un max 20 euro,ma intreb cum au fost evaluate acele proprietati….au si o sonda de petrol amplasata undeva in spate???