Prima paginăActualitateNeamt

O sută de nemțeni se întâlnesc periodic cu polițiştii

Dimensiune text

Este vorba despre cei care se află în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

La începutul anului 2015, poliţiştii nemţeni aveau în supraveghere 91 de persoane, 82 dintre ele aflate sub control judiciar, iar nouă arestate la domiciliu. În luna ianuarie a acestui an, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de nouă persoane şi a fost înregistrată o înlocuire a măsurii de supraveghere judiciară cu măsura arestului preventiv.

Astfel, la nivel judeţean, a fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de şapte persoane, iar faţă de două persoane a fost dispusă măsura arestului la domiciliu. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispus

„În total, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 100 de persoane, 11 dintre acestea fiind arestate la domiciliu şi 89 de persoane fiind sub măsura controlului judiciar. Poliţiştii verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă. În luna ianuarie, au fost înregistrate trei înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere, dispuse iniţial, cu alte măsuri. Prin urmare, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a încetat, fiind înlocuită, în trei cazuri, astfel: cu măsura arestării preventive – într-un caz, cu mandat de executare a pedepsei cu închisoarea cu suspendare, în alt caz, şi cu măsura internării unui minor într-un centru de detenţie”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Spre exemplu, pe 23 ianuarie, poliţiştii romaşcani de investigaţii criminale au reţinut un tânăr de 18 ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Acesta este cercetat pentru faptul că, în data de 12 decembrie 2014, în jurul orei 18.00, în staţia de autobuz de zona „Tic-Tac”, de pe strada Sucedava, a smuls portofelul din mână unei femei, de 39 de ani, din Valea Enei. În urma probării activităţii infracţionale şi a faptului că tânărul se afla sub măsura controlului judiciar, poliţiştii l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, faţă de care instanţa de judecată a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Între timp, suspectul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, pentru fapta comisă.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0