Prima paginăActualitate

O romașcană din Italia vrea să ajungă Miss Mondo

Dimensiune text

Anul trecut, Andreea Benchea a câștigat titlul de Miss România în Italia. La 23 de ani, ea are șanse să reprezinte Italia la concursul Miss Mondo din acest an.

 

 

Există romașcani plecați la muncă în străinătate care reușesc să șteargă din imaginea negativă pe care unii dintre români au dobândit-o în Italia. Un astfel de exemplu este cel al Andreei Benchea, din Roman, care a reușit să impresioneze prin frumusețea sa, atât pe români, cât și pe italieni. Aflată de numai trei ani în Italia, în 2012 ea a reușit să devină Miss România în Italia, fiind aleasă cea mai frumoasă româncă din 38 de concurente participante. Anul acesta, s-a calificat în finala unui concurs de profil care va decide cine va reprezenta Italia la Miss Mondo. Presa românească din peninsulă a publicat povestea impresionantă a romașcanei, care dorește să ajungă un fotomodel cu renume internațional.

 

Provocată să fie Miss

 

andreea benchea 20042Potrivit presei românești din Italia, Andreea Benchea, din Roman, trăiește din 2010 la Rivarolo Canavese, în provincia Torino. Alături de ea sunt cele două surori mai mari, Cristina și Gabriela, în timp ce părinții sunt în România. Lucrează ca funcționar în birourile unui oficiu poștal, part-time. Potrivit Andreei, nu este un serviciu de lungă durată, deoarece o înlocuiește pe titulara postului, aflată în concediu de maternitate. Andreea spune că avantajul acestui loc de muncă este că îi lasă restul zilei la dispoziție, putând, astfel, să lucreze ca fotomodel pentru diferiți fotografi și pentru diferite campanii sau să defileze în prezentări de modă. Tânăra spune că s-a hotărât să participe la astfel de concursuri în urma unei provocări venite din partea prietenului ei. „În 2011, prietenul meu, Davide, mi-a zis că nu crede că aș avea curajul să defilez pe o scenă în fața unui public. Și m-a provocat să particip la un concurs, Miss Lago di Viverone. Am participat și m-am clasat pe locul doi, dar ceea ce mi-a deschis pofta să particip la acest tip de manifestații a fost faptul că întâlneam multe fete, legam multe prietenii și era multă distracție”, a povestit Andreea pentru presa românească. A urmat apoi titlul de Miss România în Italia, la concursul desfășurat la Roma. „Când am ajuns la Roma, toată anxietatea mea a dispărut. Când a sosit momentul alegerii, sincer, am rămas uimită că am fost aleasă eu! Eu le vedeam pe toate așa de frumoase, cu un fizic perfect, eu mă simțeam aiurea între ele. Asta nu înseamnă că nu-mi doream foarte mult să câștig”, a mai spus Andreea. Despre participarea la aceste concursuri, romașcana spune că nu dorește neapărat să câștige. „Eu nu mă duc cu speranța de a câștiga, pentru mine e un mod de a călători, de a cunoaște lume nouă, de a mă distra. Și se întâmplă să mă întâlnesc pe la toate concursurile cu fete cunoscute, cu prietene. În ceea ce privește Miss Mondo, am câștigat preselecția la care m-am dus, acum urmează finala regională Piemonte Lombardia, pe 2 mai. Ar fi frumos să reprezint Italia, dar nu mă aștept la nimic. Dacă e să fie, va fi!”, a mai povestit Andreea Benchea.

Cât despre viitorul său, romașcana e mai rezervată. „Sunt unele lucruri de viitor despre care nu pot spune multe, ca să nu-mi poarte ghinion. De exemplu, în curând voi deveni imaginea unei mărci de cafea. Apoi, unii fotografi cu care lucrez vor să trimită pozele mele la o revistă la Londra și la un ziar din New York. Aș putea avea o ocazie să mă afirm peste hotare”, a mai spus romașcana.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0