„O picătură de apă, o picătură de viață”, campanie a elevilor CNRV împotriva poluării apelor

„O picătură de apă, o picătură de viață”, campanie a elevilor CNRV împotriva poluării apelor

Dimensiune text

 

 

Joi, 22 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, elevii claselor a IX-a H și a IX-a I de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, coordonați de profesor Liliana Aniței, au organizat activitatea „O picătură de apă, o picătură de viață”. Manifestarea, desfășurată în Piața „Roman Vodă”, și-a propus o campanie de conştientizare în rândul comunităţii locale a importanţei pe care o are apa pentru omenire şi de prevenire a poluării apelor și a mediului. Totodată, elevii au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra gradului de poluare din ce în ce mai mare a apelor.

„Pentru a conștientiza importanța pe care o are apa asupra omenirii, elevii au rugat trecătorii să-și imagineze cum ar fi o zi fără apă. După o oră de interpelări, concluzia a fost unanimă: apa este indispensabilă vieții. Elevii au distribuit materiale informative – pliante și semne de carte -, cu scopul de a trage un semnal de alarmă asupra reducerii semnificative a rezervei de apă potabilă, ca urmare a consumului nejustificat, cât și a poluării”, a afirmat profesor Liliana Aniței.

Joi, 22 martie, în toată lumea a fost celebrată ,,Ziua Mondială a Apei”, prilej de a aduce aminte tuturor cetăţenilor importanţa deosebită pe care o are apa în existenţa, conservarea şi dezvoltarea tuturor organismelor vii. Tema Zilei Mondiale a Apei pentru anul 2018 este „Natură pentru apă” şi îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că societatea modernă în care trăim este datoare să se inspire din natură pentru a face faţă numeroaselor provocări, dintre care cele mai serioase privesc calitatea și cantitatea resurselor de apă. „Utilizarea unor soluţii bazate pe natură – revitalizarea zonelor umede, restabilirea conectivităţii râurilor cu luncile inundabile, împăduririle sau reîmpăduririle – reprezintă soluţii sustenabile şi eficiente în sprijinul eforturilor noastre de a reface echilibrul circuitului apei în natură, de a răspunde efectelor schimbărilor climatice și de asigura un cadru pentru dezvoltarea durabilă a societăţii umane”, au precizat, cu această ocazie, reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț.

 

 

 

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0