Prima paginăSanatate

O nouă linie de vaccinare Pfizer împotriva COVID-19, în Roman

O nouă linie de vaccinare Pfizer împotriva COVID-19, în Roman

Dimensiune text

Peste 10.000 de doze de vaccin împotriva coronaviruslui COVID-19 au fost efectuate până acum la centrul de vaccinare din Roman, amenajat la sediul din strada Ștefan cel Mare al Colegiului Tehnic „Miron Costin”, iar autoritățile intenționează creșterea capacității de vaccinare în acest centru.

Centrul de vaccinare din Roman funcționează de la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, la deschidere având două fluxuri de vaccinare, pentru 120 de persoane pe zi, și se numără printre centrele din județ unde sunt inoculate doze de vaccin BioNTech Pfizer. Conform DSP Neamț, în perioada 26 martie – 2 aprilie, la centrul din Roman fuseseră vaccinate 116 persoane cu doza I de vaccin și 880 de persoane cu doza a II-a. 1.716 persoane erau în așteptare vineri după-amiază, pentru vaccinarea la centrul din Roman.

Vineri, 9 aprilie, autoritățile au anunțat deschiderea unei noi linii de vaccinare la centrul de la internatul Colegiului Tehnic „Miron Costin”. „O veste îmbucurătoare este că la centrul de vaccinare din Roman este o activitate apreciată de către toți cei care vin acolo, este un centru care funcționează în condiții foarte bune, cu personal dedicat și profesionist, cărora le mulțumesc pentru implicare. S-a depășit numărul de 10.000 de doze făcute – doza I și rapel –, ceea ce ne-a făcut să solicităm deschiderea unui nou flux de vaccinare, care va crea premisele vaccinării a cât mai multor romașcani și, astfel, să reducem riscul infestării și să protejăm populația. Vor putea fi vaccinate încă 90 de persoane pe zi, un flux care va vaccina tot cu vaccin Pfizer. Cred că până pe 15 aprilie va fi operaționalizat”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei în cadrul conferinței de presă de vineri.

Citește și:   67 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ

Acesta a ținut să mulțumească romașcanilor care respectă măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, după ce incidența cazurilor de infecție COVID-19 a început să scadă ușor în municipiul Roman în ultima săptămână, și a făcut un apel către populație ca aceste măsuri să fie respectate în continuare.

„Pandemia COVID-19 ne ține în acest moment la o incidență care era joi de 3,7 la 1.000 în municipiul Roman, cu anumite restricții din păcate. Mulțumesc celor care respectă și care sprijină demersurile noastre și ale tuturor autorităților  – respectarea măsurilor de siguranță, purtarea măștii, respectarea distanței. Pe toți îi îndemn să facă front comun și să încercăm împreună să trecem și de aceste clipe nu tocmai simple. Așa cum ați văzut, avem și din partea autorităților sprijin și sperăm că vom reuși ca, de la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, să eliminăm multe dintre aceste restricții”, a mai declarat primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0