O nouă ediție KULT Fest în Roman, în acest weekend, în Parcul Municipal

HomeCultural

O nouă ediție KULT Fest în Roman, în acest weekend, în Parcul Municipal

 

 

În weekendul 15-16 septembrie, KULT Fest revine cu cea de-a treia ediție, într-o nouă locație: Parcul Municipal Roman. Festivalul îmbină elementele esențiale în dezvoltarea unei persoane: muzica, artele vizuale, cultura și educația alternativă, cu elemente-surpriză precum ateliere, concerte și spații (re)creative. Toate acestea  în mijlocul naturii, locul unde ideile sunt cele mai inspirate și prind viață. Startul festivalului se dă, în ambele zile, la orele 15:00, anunță organizatorii.

Luând naștere din inițiativa unor tineri voluntari, festivalul extinde de la o ediția la alta obiectivele propuse de aceștia, anul acesta dorind să atragă un număr de 1.500 de tineri din județul Neamț către cultură și educație alternativă, prin workshop-uri și ateliere distractive. De asemenea, formarea de tineri proactivi care să se implice în comunitate va fi atinsă prin intermediul voluntariatului, pe care aceștia îl pot face pentru buna desfășurare a evenimentului.

Tinerii se pot conecta la Kult Fest, realizându-se, astfel, conexiunea regională prin ONG-urile care vor fi prezente, atât din orașul Roman, cât și din afara acestuia. Dintre acestea amintim: Mușatinii, Cercetașii României, UN Youth, PTPi, ATOR, Murialdo, De-a Dreptul și AIESEC, care vor împărtăși principii și valori prin prezență și prin activitățile pe care le vor desfășura.

KULT Fest 3 aduce o noutate în cadrul programului, platforma KULTime. Din cadrul acesteia, participanții pot ieși cu experiențe și abilități pe care să le dezvolte datorită unor workshop-uri precum Cetățenie activă, Comunicare, Curaj. În plus, toată lumea se poate bucura de o zonă de relaxare, Chillzone. Totodată, în zona Be active, se vor desfășura activități fizice și sportive în aer liber, promovând stilul de viață sănătos de către MTB Roman, Bao Roman și Sam’s Gym.

„Pentru că muzica reușește să-i conecteze pe oameni cât mai bine, la KULT Fest 3, trupe și tineri romașcani talentați vor cânta în prima seară de festival, începând cu orele 19:00, fiind urmați de CUANTUNE. În a doua seară vor concerta trupe cunoscute în rândul adolescenților precum «Am fost la munte și mi-a plăcut» și «Alex and The Fat Penguins»”, precizează organizatorii.

Întreg programul festivalului poate fi văzut pe pagina de Facebook KULT Fest în perioada următoare, împreună cu cele mai noi veşti şi surprize. KULT Fest este organizat de KULT Hub o organizație non-guvernamentală, cu sediul în municipiul Roman, ce are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea activităților de dezvoltare personală și profesională în rândul tinerilor prin proiecte educaționale și evenimente culturale, în parteneriat cu Primăria municipiului Roman și antreprenori locali.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0