Prima paginăReligie

O nouă ediție a Școlii de Vară „Pasiuni de vacanță”, în Parohia Vad-Iucșa

O nouă ediție a Școlii de Vară „Pasiuni de vacanță”, în Parohia Vad-Iucșa

Dimensiune text

În Parohia Vad-Iucșa din Protopopiatul Roman s-a desfășurat, în perioada 15-29 august, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară intitulată „Pasiuni de vacanță”.

Acest eveniment a debutat în ziua prăznuirii Adormirii Maicii Domnului, prin participarea la Sfânta Liturghie oficiată în biserica parohială cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie. Zilele ce au urmat au fost pline de activități de creație, literație, desen, origami, pictură, gastronomie, concurs de biciclete, dar și activități gospodărești. Toate aceste activități  s-au desfășurat în sala și curtea centrului social filantropic al parohiei.

Activitățile desfășurate pe parcursul celor două săptămâni s-au adresat unui număr de peste 70 de elevi preșcolari și școlari din parohie, precum și copiilor din diaspora veniți în vacanța de vară la bunici. Voluntarii acestui program, Maria Rusu și Elena Enache, au coordonat activități diverse, ateliere de desen, pictură, activități tip handmade, muzică, teatru, copiii având ocazia de a-și însuși noi cunoștințe, de a-și dezvolta abilitățile și de a și le exersa pe cele existente.

Tinerii participanți au avut bucuria de a-i avea în mijlocul lor pe Oscar, câine polițist însoțit de agent șef principal Ionuț Huci, un echipaj de poliție coordonat de Petru Cărpușcă și un echipaj de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Oniceni, prin grija lui Florin Grumăzescu. În cadrul acestor activități, elevii au primit informații prețioase privind educația rutieră, cât și măsurile care sunt necesare în vederea combaterea incendiilor și s-au bucurat de posibilitatea de a avea acces în autospecialele prezente.

În Așezământul social-filantropic „Părintele Cuvios Calistrat Ifrim”, elevii au avut posibilitatea să vizioneze filme artistice specifice vârstei, cât și documentare educaționale.

Proiectul „Dor de casă, dor de mamă, dor de Biserică” din cadrul Concursului Național „Biserica – Familia Românilor de pretutindeni” a fost finalizat cu un spectacol realizat de elevii participanți, demonstrând talent în interpretare de pricesne, muzică populară, dansuri populare, dar și o scurtă piesă de teatru. Cursurile școlii de vară s-au încheiat cu felicitarea și premierea participanților în cadrul Sfintei Liturghii desfășurate în biserica parohială, unde au realizat comuniunea euharistică primind Sfânta Împărtășanie.

„Proiectul tip școală de vară «Pasiuni de vacanță» se bazează pe comuniunea dintre Bisericǎ și școalǎ și comunitate. Ne-am propus ca, pe perioada vacanţei de varǎ și nu numai, sǎ desfășurăm pentru copiii din parohie activități educative și recreative, care au rolul sǎ îi ajute pe cei mici în dezvoltarea  și formarea lor în spiritul valorilor morale, a sentimentelor de solidaritate față de cei din diaspora, dar și a sentimentului de apartenență de acasă”, a declarat părintele paroh Cristinel Capraru.

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0