O nouă conferință din seria „Meriți să fii fericit”, la Institutul Franciscan

HomeCultural

O nouă conferință din seria „Meriți să fii fericit”, la Institutul Franciscan

 

Academia „Petru Tocănel”, din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, îi invită pe romașcani miercuri, 24 mai, la ora 18, la Institutul Teologic Franciscan, acolo unde va avea loc o nouă reflexie asupra fericirii, în cadrul unei noi conferințe din seria „Meriți să fii fericit”.

„În această lună vă invit să străbatem calea dreptății, ca drum spre fericire. La o simplă privire asupra realității în care trăim, ne putem da seama cu ușurință că ceea ce marchează relațiile dintre oameni e dreptatea. Meritul nu este recunoscut pe deplin, dreptatea nu este oferită celui care o cere, iar cel nedrept nu este mereu pedepsit. Plecând de la acest trist cadru al lumii noastre, ne întrebăm: ce înseamnă pentru mine a avea foame și sete după dreptate? Apa și hrana sunt elementele care asigura necesarul vieții. Dar oare ne putem mulțumi căutând doar ce ne asigura supraviețuirea? Sau credem că viața înseamnă fericire, desăvârșire, plinătate? Atunci când sunt asumate în totalitate, foamea și setea ne împing sa căutăm ceea ce ne permite să trăim cu adevărat. E necesar sa facem trecerea de la dreptatea în sensul înțeles de noi oamenii, la dreptatea care vine de la Dumnezeu și care are o altă logică.

Fericiți cei care, deși le este foame și sete de dreptate, refuză să se transforme în justițiari, lăsând ultimul cuvânt lui Dumnezeu, izvorul dreptății care salvează pe tot omul. Vă așteptăm cu drag!”, este invitația lansată de organizatori.

Evenimentul va fi moderat de preot doctor Mihai Afrențoae, iar la dezbateri vor lua cuvântul sora Adina Bălan, din cadrul Asociației Solwodi, și avocat Daniel Miclăuș. La manifestare vor susține un moment artistic elevii Școlii de artă „Sergiu Celibidache”. Intrarea este, ca de fiecare dată, liberă.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0