Prima paginăSocial

O nouă conducere pentru cercetașii din Pildești

O nouă conducere pentru cercetașii din Pildești

Dimensiune text

 

 

Luna septembrie a venit, școala a început și, bineînțeles, și cercetașii din Pildești își reîncep activitățile. Și, pentru ca toate lucrurile să își urmeze cursul într-un mod corect, pe data de 19 septembrie, la Liceul „Sf. Ioan de La Salle” din Pildeşti a avut loc Adunarea Generală, aceasta fiind forul de conducere al centrului local. La această întâlnire au fost prezenți membri ai centrului cu vârsta peste 16 ani și care au dreptul de a vota.

Pentru început, au fost prezentate activitățile care s-au desfășurat în această vară, organizate de membrii centrului sau la care au participat. Campusul de formare pentru lideri la temerari a deschis vara, desfășurându-se din Valea Seacă la Onești; campusul local pentru temerari, din perioada 23-28 iulie, a avut loc la Comănești în județul Bacău, având ca temă Grecia Antică; campusul local pentru lupișori, din perioada 30 iulie – 4 august, a avut loc la Câmpulung Moldovedesc, cadrul simbolic fiind povestea lui Robinson Crusoe; campusul național de formare pentru lideri la lupișori, desfășurat în perioada 27 august – 2 septembrie între Mogoșești şi Pildești. Campusul național de exploratori „Lost in Retezat” a avut loc în perioada 2-8 septembrie; nu în ultimul rând, cercetașii din Mangalia, care fac parte din centru, au organizat un campus pentru toți membrii în perioada 27 august – 1 septembrie, la Pârâul Rece, Predeal, cadrul simbolic fiind povestea lui Harry Potter. Pentru unele din aceste proiecte am cerut sponsorizare de la Primăria Cordun, care mereu este alături de noi, colaborând în acţiunile care privesc binele comunităţii, motiv pentru care suntem şi noi mulţumiţi.

După aceste povestiri pline de emoții, a urmat prezentarea structurii anuale a centrului cu numărul de membrii pentru fiecare ramură de vârstă.  Ulterior, a fost menționat faptul că fr. Jose-Maria Barcos rămâne în continuare șeful centrului, după care s-a ales șeful executiv al Centrului, în persoana Dianei Mîrț, care a ocupat locul Monicăi Mărtinaș, o cercetașă care a avut această funcție în anul cercetășesc 2017-2018. Totodată, au fost alese și alte funcții: Paul Mărtinaș, viceșef, și Ana-Maria Chelariu, vicetrezorier. Carmen Bianca Mărtinaș va continua  în funcţia de secretară.

De la întâlnire nu a lipsit nici momentul de destindere, în care cercetașii au făcut câteva jocuri și s-au bucurat de prezența fiecărui membru. După acesta, a urmat un subiect important, propunerea măririi cotizației anuale la 80 de lei de membru pe an. Propunerea a fost aprobată, urmând să intre ulterior în vigoare. Adunarea Generală s-a încheiat cu o rugăciune, în care i-am încredințat lui Dumnezeu toate proiectele din anul cercetășesc care urmează să înceapă, deschiderea oficială a acestuia fiind pe 4 octombrie, sărbătoarea Sf. Francisc de Assisi.

Monica Mărtinaș,
Cercetașii României – Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0