O lebădă nouă pe lacul din Parc

HomeSocial

O lebădă nouă pe lacul din Parc

 

Direcția de Administrare a Parcului municipal din Roman a făcut un ”troc” cu cei de la grădina zoo din Bârlad, aducând la Roman câteva exemplare noi de păsări. Principala achiziție este a unei lebede negre, femelă, care să se alăture celor doi masculi din aceeași specie.

”Minigrădina zoo din Parcul municipal s-a îmbogățit în aceste zile, în urma unui schimb pe care administrația locală l-a făcut cu reprezentanții grădinii zoo din Bârlad. Astfel, o lebădă neagră, cinci păuni (argintiu, auriu-roșu, diamant) și un păun negru au reîntregit familia păsărilor de pe lacul din Roman. Administrația parcului deținea doi masculi de lebădă neagră, iar odată cu prezența și a unei femele se va încerca amenajarea unui spațiu care să permită reproducerea acestei specii. În momentul acesta, în Parc există 12 lebede. Vremea frumoasă din această perioadă permite funcționarea în continuare a activității pe lacul din Parc, ulterior acesta intrând în conservare, iar păsările fiind adăpostite în spații încălzite, propice pentru perioada de iarnă”, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Parcul din Roman datează din anul 1906 și se întinde pe o suprafață de 13,3 hectare. Pe Insula Planeta Verde, cum a fost denumită, trăiesc diferite specii de păsări, cum ar fi lebede, păuni, diferite specii de rațe exotice și porumbei, pentru care s-au amenajat adăposturi din cioate, cuști pe suprafața solului sau în copaci. Lebedele au și ele un adăpost special amenajat pentru timpul rece.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0