O „Horă” ca o lecție de viață

Dimensiune text

Trupa de dansuri „Hora” este formată din voluntari și copii cu cerințe educaționale speciale. Trupa va participa la faza națională a concursului de dans „Împreună pentru viitor”.

 

 

Trupa romașcană de dansuri „Hora” a obținut premiul III la secțiunea dans tradițional, la etapa regională a Concursului național de dans modern și tradițional „Împreună pentru viitor”, care a avut loc la Comănești. Premiul este cu atât mai important cu cât trupa de dansuri „Hora” are o componență specială: șase membri sunt elevi de clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, voluntari, și șase sunt copii cu cerințe educaționale speciale, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, care învață la Centrul Școlar de Educație Incluzivă. Pentru fiecare dintre ei, premiul obținut reprezintă mult mai mult decât un premiu, reprezintă o lecție de viață.

Hora 16052„Când am pornit acest proiect, le-am spus elevilor mei că ceea ce îi așteaptă nu este doar o pregătire obișnuită pentru un concurs de dansuri. Sunt ore și ore de muncă, nu doar pentru trup, ci și pentru spirit. Sunt ore în care se exersează nu doar dansurile, ci și răbdarea, toleranța, în care fiecare dintre ei a învățat să fie mai bun. Ceea ce am făcut noi este un tip de învățare care nu vine din studierea cărților, ci din implicarea activă și personală în procesul de învățare, reprezentând o experiență educațională care implică mintea, inima și mâinile. Am sfârșit prin a lega prietenii și prin a forma o echipă”, a spus profesoara Minodora Lemnaru, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, care a coordonat trupa „Hora” împreună cu profesoara Mihaela Bob, de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă.

Parteneriatul dintre cele două instituții are o vechime de nouă ani, iar trupa de dans a schimbat, deja, câteva generații de elevi, fiind în cel de-al cincilea an de activitate. Formația „Hora” va fi prezentă și la faza națională a concursului, care, în acest an, va fi organizată la Piatra Neamț. La concurs sunt așteptate 16 echipaje, din opt zone ale țării, care însumează 300 de elevi și 60 de profesori.

Hora 16053

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • emi 7 ani

    Felicitari,Dora si Mihaela!