Prima paginăEconomie

O fabrică de confecţii a introdus cartele electronice digitale de acces. Unii salariaţi sunt nemulţumiţi

O fabrică de confecţii a introdus cartele electronice digitale de acces. Unii salariaţi sunt nemulţumiţi

Dimensiune text

 

ODLO3Salariații uneia dintre cele mai mari firme producătoare de confecții din Roman s-au declarat nemulțumiți de faptul că societatea le-a impus folosirea cartelelor electronice digitale, cu precizarea, spun aceştia, „că cei care se declară nemulțumiți își pot prezenta demisiile”. Reclamanții vor protecția anonimatului. De partea cealaltă, reprezentanţii societăţii spun că angajaţii au fost informaţi despre proiectul-pilot încă din 2015 şi, la acea vreme, nimeni nu a avut nimic împotrivă.

„Este o fabrică simplă de confecții, nu o unitate strategică!”

Redacţia Ziarului de Roman a fost contactată de un angajat al firmei în cauză, SC Odlo România SRL, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, dar care ne-a declarat: „Sunt o serie de angajați care nu sunt de acord cu furnizarea datelor pentru cartela de acces electronică digitală. E ceva intim. Personal. Am verificat de curiozitate și pe net. Am văzut că nu este obligatoriu să se folosească datele personale, pentru că, la ce vedem în zilele noastre, astfel de date se pot folosi la orice fel de lucru, cu ajutorul internetului, pentru a crea probleme. De ce aș da pentru o simplă cartelă de pontaj datele personale și CNP-ul? De ce nu-mi iau și amprenta oculară de acum? Totuși, este o fabrică simplă de confecții, nu o unitate strategică! Nu cred că se justifică aceste măsuri de siguranță și protecție maximă! Nu era nicio problemă dacă se cerea acordul muncitorilor și părerea lor, dar lucrul ăsta a venit ca ceva obligatoriu. Nu este la alegerea noastră. S-a spus ceva de genul ca dacă ne convine, ne convine, dacă nu – să ne dăm demisia! Până acum s-au chemat doar două linii să li se ofere amprenta. Una dintre fetele de acolo nu a fost de acord cu așa ceva și i s-a solicitat să-și dea demisia, a refuzat și acum este în preaviz. Fata nu și-a căutat un alt loc de muncă, totuși e deranjant”.

Angajatul consideră că măsura nu este bună în contextul în care piața forței de muncă se confruntă cu o reală criză. Sunt oameni care trebuiau să iasă la pensie și care au fost rugați să-și prelungească contractul de muncă din cauza lipsei de personal. „Pentru o amprentă digitală, nu-i mai interesează cât sunt de buni sau câtă vechime au în firmă, îi dau afară! De ce? Asta e deranjant! Eu am văzut clar pe net că nu e obligatoriu ca un salariat să accepte asta. Doar că într-o fabrică în care personalul nu este unit și angajaților le este frică să piardă locul de muncă, puțini sunt cei care au curajul să ridice și să spună că nu sunt de acord, că e dreptul lor și că trebuie să-l apere”, a mai precizat salariatul.

La Odlo nu există un sindicat

La Odlo nu există un sindicat. În urmă cu ceva vreme reprezentanți ai Sindicatului din Industria textilă veniseră cu o propunere, dar nu a avut nimeni curaj să se înscrie. „Lumea preferă ca acei 2% să-i revină oricui ar fi sau să nu-i ia nimeni, să rămână undeva pierduți, în timp, decât să-i pună la un sindicat, care să-și poată angaja oameni în domeniu și care să le ofere protecție, să le apere drepturile!”, a conchis romașcanul.

Pornind de la ideea apărării drepturilor, pentru o opinie avizată, l-am contactat pe Gheorghe Ciobanu, liderul de sindicat de la Mittal Steel. Acesta ne-a declarat că pontajul electronic a devenit o obișnuință în zilele noastre: „Și noi avem pontaj electronic la poartă! Legea spune că informațiile personale se pot folosi doar cu acordul salariatului. Demisia și-o poate prezenta salariatul doar dacă vrea el! Ca să facă sindicat, le trebuie jumate plus unu. Nu-i ușor! Angajatorul abia așteptă să vadă cine e sindicalist. Eu, din experiență, știu situații în care cum angajatorul a văzut că unul sau altul e sindicalist, cum l-au dat afară. Alta ar fi situația dacă oamenii s-ar vorbi și s-ar hotărî în grup să se înscrie la sindicat. Dacă la 600 de oameni ai avea 400 de membrii de sindicat, ce ar mai face? Ar mai putea să-i dea afară?”

Din punct de vedere legal, această măsură a introducerii cartelelor digitale de pontaj trebuie prevăzută în regulamentul de ordine interioară.

„Niciun salariat nu şi-a manifestat dezacordul sau nemulţumirea”

Pentru a-i informa corect pe cititorii noştri, am solicitat şi punctul de vedere oficial al societăţii vizavi de introducerea acestui sistem şi de sesizările care ne-au fost aduse la cunoştinţă.

„În cadrul SC Odlo România, există proiectul de implementare a sistemului de pontaj electronic, fiind în prezent în faza de proiect-pilot. Propunerea a fost înaintată salariaţilor încă din 2015, printr-o informare directă, scrisă, într-o manieră completă și clară, strict sub aspectul prelucrării datelor în vederea întocmirii pontajelor electronice, şi – întrucât niciun salariat nu şi-a manifestat dezacordul sau nemulţumirea, verbal sau în scris – a fost trimisă în acest sens şi o notificare către Autoritatea Naţională de Supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal. În acest context, informarea prevedea şi faptul că neînregistrarea în pontajul electronic duce la imposibilitatea centralizării prezenţei la lucru a salariatului respectiv. Nu au existat somaţii în acest sens. Angajaţii Odlo România nu au aderat la un niciun sindicat”, ne-a informat Roxana Dragomir, reprezentantul societăţii pe domeniul Resurse Umane.

Sistemele de control acces, din ce în ce mai folosite

Soluția de control și pontaj reprezintă un instrument necesar pentru managementul eficient al resurselor umane în cadrul oricărei organizații, fiind, totodată, una dintre cele mai sigure și eficiente metode de protecţie a unui obiectiv. Persoanelor care utilizează sistemul de control acces şi pontaj li se vor acorda drepturi individuale de acces care să le permită mişcarea în toată clădirea sau doar în anumite secțiuni, în funcție de poziția deținută în cadrul instituției. Identificarea persoanelor se poate face fie cu carduri cu cod de bare sau carduri magnetice (varianta economică), fie cu carduri de proximitate (varianta standard), ori cu carduri de proximitate inteligente, amprenta digitală sau amprenta irisului (varianta de maximă siguranță). Accesul în întreprindere sau în zonele restricționate poate fi controlat cu yale electromagnetice (varianta economică), turnicheți de înălțime medie (varianta standard) sau turnicheți de înălțime integrală (varianta de maximă siguranță).

Pontajul impune o anumită disciplină a muncii în rândul angajaților. Sistemul de control acces și pontaj generează statistici și rapoarte cu privire la întârzierile sau absențele de la lucru ale fiecărui angajat sau la timpul petrecut în alte zone ale clădirii decât acolo unde acesta își desfășoară activitatea.

Scurt istoric Odlo

Odlo este unul dintre cele mai cunoscute branduri în materie de vestimentație sportivă. Produsele lor se exportă în peste 20 de țări. Firma elvețiană are o vechime de 65 de ani, iar la Roman au fost deschise primele hale de producție în 2004, pentru că la acea dată existau furnizori de materie primă în apropiere, dar exista și forță de muncă calificată în confecții.

În 2015, conform datelor de la Ministerul de Finanţe, firma Odlo România avea un număr de 351 de salariați, o cifră de afaceri de aproximativ 11,8 milioane lei și pierderi de circa 245 de mii de lei.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 5
  • Mi se pare normal sa existe acele cartele…si eu lucrez in acest domeniu…si folosesc aceasta cartela…e o modalitate de a verifica timpul lucrat de fiecare angajat…e o chestie normala si nu stiu dc ar fi cineva impotriva pt asta..

  • Razvan Andrei 4 ani

    Baaa astia ramasi in urma cu evolutia,ia luati-va talpasita si duceti-va acasa ca sunteti niste incuiati,analfabeti si redusi mintali…
    Cu astia ca voi se duce tara la vale…Ce va face cardul ala ? va mananca ? Altii au scanari faciale,scanari de retina…Voua daca va pune un sistem din asta , credeti ca vin talibanii dupa voi…nu o sa va fac tarani ca aia sunt mai destepti decati voi!

  • Comentariul meu asteapta moderare de 24 de ore…bine ca altii pot comenta tampenii,out of topic,etc si daca unul posteaza un comentariu dur exprimat in cuvinte mai „dure” dar adevarate … nu e bun :)) Multumesc