HomeNeamt

O contestație blochează un proiect de aproape 200.000 de euro

Luni, compania județeană ApaServ ar fi trebuit să semneze contractual de execuție pentru un proiect în valoare de 177.000 euro. Proiectul intitulat „Extinderea și modernizarea stației de epurare Ape Uzate Roman” nu poate demara din cauza unei contestații depusă la Consiliul Național de Soluționarea a Contestațiilor (CNSC) de Cyes Infrastructurat SA&SC Incopro Desing SRL.

 

 

Fondul contestației este confidențial, dar cel mai important aspect rămîne faptul că modernizarea nu poate fi realizată decît după soluționarea contestației. Proiectul va fi întîrziat orice va decide Consiliul. În cazul în care CNSC decide anularea licitației, va trebui organizată o altă licitație, cu respectarea tuturor termenilor legali. În cazul în care CNSC dă cîștig de cauză companiei ApaServ, litigiul se poate muta în instanță, iar procesul ar bloca investiția pînă la o soluție definitivă.

Contractul face parte din proiectul major „Extinderea și reabilitarea infrastrucurii de apă uzată în județul Neamț”. 79,14% din valoarea proiectului de la Roman este din fonduri europene. 20,86% este cofinanțare de la bugetul de stat, consiliul local are o contribuție de 1,86%, iar Compania Apa Serv vine cu 6,89% din valoare. Modernizarea stației de epurare Ape Uzate ar însemna că în rîul Siret se va deversa apă mai pură, procesul de epurare urmînd a fi mult îmbunătățit.

Comentarii

WORDPRESS: 0