HomeReligie

Numiri și schimbări de preoți în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Cătălin Andrei Găitanariu este noul preot al parohiei din satul Izvor, comuna Ion Creangă. Preotul Alexandru Zamfir a fost numit în funcția de consilier administrativ al Arhiepiscopiei, iar preotul Gheorghe Paleu – în funcția de secretar al Protopopiatului Roman.

 

Foto: Cătălin Andrei Găitanariu a fost hirotonit preot, duminică, 10 februarie 

 

Parohia Izvor, din comuna Ion Creangă, are un nou păstor, în persoana preotului Cătălin Andrei Găitanariu. Acesta a fost hirotonit preot duminică, 10 februarie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, în cadrul unei slujbe conduse de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de preoți și diaconi.

Preotul Cătălin Andrei Găitanariu a absolvit Seminarul Teologic Ortodox din Roman în anul 2004. După cursurile Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București, finalizate în anul 2008, a urmat și absolvit cursurile de master ale Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași. Sâmbătă, 9 februarie, tânărul teolog a fost hirotonit diacon, iar duminică, 10 februarie, hirotonit întru preot. „Este un moment emoționant să te afli alături de Preasfinția Sa Ioachim Băcăuanul și de diaconi. Una este să stai în strană și altceva să-ți spună toți într-un glas: «Vrednic este!»„, a mărturisit tânărul proaspăt „uns” preot.

Noul preot își propune ca, în misiunea primită, să fie alături de oameni și de problemele lor. „Nu am fost în parohia Izvor, dar știu că voi sluji într-o biserică din lemn, pentru o comunitate formată din 200 de familii. Sunt pregătit să mă întâlnesc cu oamenii locului, iar postul Sfintelor Paște va fi un prilej să-i cunosc și mai bine„, a spus tânărul preot. Preotul Cătălin Andrei Găitanariu îl va înlocui pe preotul Gabriel Răsloagă, mutat disciplinar la Mănăstirea Giurgeni. Până la numirea preotului Găitanariu, serviciile religioase sunt asigurate de preotul Vasile Miron. Noul preot va fi hirotesit duhovnic săptămâna viitoare, în cadrul unei slujbe oficiate de preotul Florin Aurel Țuscanu, protopop la Protopopiatului Roman. Până va fi instalat, preotul Găitanariu va face practică la catedrala arhiepiscopală.

Numirea preotului Găitanariu nu este singura mutare operată de conducerea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului la început de an. Surse din cadrul Arhiepiscopiei au anunțat că preotul Dan Alexandru Antoce a fost eliberat, la cerere, din funcția de consilier administrativ al Arhiepiscopiei, invocând probleme de sănătate, locul vacant fiind ocupat de secretarul Protopopiatului Roman, preotul Alexandru Zamfir, parohul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din cartierul romașcan Nicolae Bălcescu. Pentru postul de secretar al Protopopiatului Roman, Arhiepiscopia l-a numit pe preotul Gheorghe Paleu, parohul Bisericii „Sfinții Ioachim și Ana” din Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • plictisit 11 ani ago

  O propunere episcopiei:
  Sa va faceti un avizier la Ziarul de Roman ca de ceva timp publicati marile numiri si mutari ca la „Arhi”episcopie nu este nici un post disponibil niciodata. 15.000?

  • mihai 11 ani ago

   de unde sa fie posturi libere?ai bani se gaseste nu….nu….mult mai mancati astia de sus unu pe altu vaa mancati….intreaba-l pe ala de la izvor ce bani a dat sa intre acolo…..crezi ca nu mai erau altii care asteptau parohii de ani de zile?urata rasa de popi(unii din ei)

 • zorro 11 ani ago

  RUSINE ZIARUL DE ROMAN CA NU ATI AFISAT COMENTARIILE MELE, faceti cumva parte din mafie?, nu va este frica de ceva incendii la sediu.

 • Costelus S. 11 ani ago

  În cazul în care publicul nu știe, vă anunț că s-au făcut ceva „mânării” pe acolo. Cum!? Tânărul teolog a semnat o declarație pe propria răspundere că nu va cere parohia în momentul în care și-a luat „ieșirea” din eparhia romanului. Cum este posibil să se întoarcă? Nu știu! asta cercetați voi ziariștilor!