Numiri fără concurs

Funcțiile de conducere vacante din cadrul Ministerului Administrației și Internelor (MAI) vor putea fi ocupate de către absolvenții Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, arma jandarmi sau pompieri, la numirea în prima funcție, fără examen sau concurs.

 

 

Aceasta este o propunere care se regăsește într-un proiect de ordin de ministru care vizează aprobarea Ghidului carierei polițiștilor și cadrelor militare din Ministerul Administrației și Internelor.

O altă modificare se referă la condițiile de participare la examenul de ocupare a unei funcții de conducere, respectiv se înlocuiește calificativul de cel puțin „foarte bine”, cu calificativul de cel puțin „bine”, corespunzător modificărilor aduse Statutului polițistului.
Prin prezentul proiect de act normativ se mai propune ca, pînă la sfîrșitul acestui an, polițiștii și cadrele militare provenite din sursă externă să participe obligatoriu la cursurile de inițiere în carieră organizate de instituțiile de formare profesională a personalului din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Proiectul legislativ se află în dezbatere publică pînă la data de 11 aprilie.


COMENTARII

WORDPRESS: 0