Prima paginăActualitateRoman

Nu toți angajații Primăriei primesc sporuri

Muncitori care lucrează la spaţii verzi şi drumuri nu sunt afectați de radiații, ca angajații din Primărie. Primarul spune că DSP nu l-a lăsat să dea bani în plus tuturor salariaţilor. 

Majorarea salariilor în Primăria Roman nu s-a făcut pentru toţi angajaţii, aşa cum au anunţat, iniţial, autorităţile publice locale. Cei care nu au beneficiat de majorarea salarială sunt muncitori necalificaţi şi calificaţi care lucrează la reparaţia străzilor sau la întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, adică aproaximativ 40 – 50 de persoane. „A venit ziua de salariu şi, când colo, majorarea a fost valabilă doar pentru cei care lucrează în Primărie. Inclusiv femeile de serviciu au spor pentru condiţii vătămătoare. Dar au fost uitaţi muncitorii de la platforma Primăriei, cei din cadrul Serviciului de lucrări publice, adică cei care fac toate lucrările”, a spus un angajat nemulţumit.

Primarul recunoaşte că nu toţi salariaţii au primit sporul de 15%, dar dă vina pe Direcţia de Sănătate Publică (DSP). „Noi am avut control de la DSP şi nu ne-a aprobat acordarea sporului decât pentru cei care lucrează cu tehnică ce emite radiaţii. Muncitorii care lucrează la drumuri şi spaţii verzii îşi desfăşoară activitatea în aer liber, nu sunt expuşi radiaţiilor. Dacă noi le dăm acest spor, vine Curtea de Conturi şi ia banii înapoi, cu tot cu penalităţi. Nu putem să dăm bani dacă nu se încadrează în lege. Dar cei mai mulţi sunt muncitori necalificaţi şi lor li s-a mărit salariul de la 1 ianuarie, fiindcă s-a mărit salariul minim pe economie”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Începând cu 1 ianuarie, angajaţii Primăriei municipiului Roman primesc un spor de 15% pentru condiţii vătămătoare de muncă. Sporul este aplicat la salariul de bază, „proporţional cu timpul efectiv lucrat în astfel de condiţii, la locurile de muncă menţionate în buletinele de determinare prin expertizare”. Acordarea acestui spor devine posibilă după ce măsurători de câmp electromagnetic ale Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii SA – sucursala Iaşi, făcute la sediul Primăriei municipiului Roman şi la alte opt puncte de lucru, au constatat depăşiri ale valorii de referinţă. Cei care primesc acest spor lucrează la calculator sau cu alt tip de tehnică ce emite radiaţii.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • ioan 7 ani

  Dispozitivele tehnice din dotarea primariei nu emit radiatii…ci unde electromagnetice ,care intr-o mare proportie sunt emise de telefoanele mobile sau statii radio portabile…Asa ca atentie cui trebuie acordate aceste sporuri…..

 • Asta nu este nimic, intrebati cati dintre muncitorii calificati din cadrul Spitalului din Roman primesc vreun spor pentru conditii de munca deosebite conform timpului efectiv lucrat in aceste conditii? Va spun eu niciunul.