Noutățile Kult Fest 4. În luna august vin la Roman: Phoenix, Nicole Cherry, Subcarpați și Gașca Zurli

HomeSocialTimp liber

Noutățile Kult Fest 4. În luna august vin la Roman: Phoenix, Nicole Cherry, Subcarpați și Gașca Zurli

 

 

Cel mai mare festival de muzică și de activități dedicate întregii familii organizat în Roman, Kult Fest – ediția a IV-a, se va desfășura la începutul lunii august, timp de trei zile, pe 9, 10 și 11 august. Miercuri, 19 iunie, organizatorii Kult Fest, reprezentați de Sebastian Hrib, directorul festivalului, și de Cătălina Popescu, directorul comercial și coordonatorul de PR al festivalului, alături de primarul Lucian Micu, au prezentat, în cadrul conferinței de presă de lansare, ultimele detalii legate de organizarea festivalului, echipa din spatele Kult Fest, programul concertelor și al activităților, precum și detalii legate de accesul la festival.

Festivalul Kult Fest 4 este organizat de Asociaţia KULT Generation și va fi produs de Marami Events, cu sprijinul Primăriei Roman, prin Clubul Sportiv Municipal, și de sponsori locali, urmând a se desfășura pe stadionul „Moldova” și într-o zonă a Complexului Sportiv și de Agrement „Moldova”. Accesul se va face pe bază de bilete, estimându-se un flux de 5.000 de persoane care vor fi prezente în fiecare zi în spațiile dedicate Kult Fest 4. Organizatorii au lansat o provocare absolvenților de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a, astfel că elevii din Roman care vor obține media 10 la Evaluarea Națională sau de Bacalaureat în această vară vor avea acces gratuit în fiecare dintre cele trei zile ale Kult Fest 4.

„Există toate premisele ca acest eveniment să fie unul reușit, care să atragă un număr cât mai mare de persoane”

Primarul Lucian Micu: „Vă felicit pentru cea de-a patra ediție Kult Fest, o ediție ce se dorește mult mai amplă decât ceea ce a fost până acum. Este un proiect ambițios, care vine în contextul în care municipiul Roman a început să devină foarte prietenos cu tinerii, am dezvoltat mai multe programe în ultimii ani care se adresează tinerilor și este unul dintre obiectivele asumate de către cei care au fost parte a echipajului pentru obținerea de Capitală a Tineretului pentru Roman. Acesta este un proiect al mai multor ONG-uri care activează în Roman, iar Primăria doar sprijină această inițiativă, punând la dispoziție baza materială pe care o are. Primăria, prin Clubul Sportiv Municipal, va fi partener în acest proiect, urmând a pune la dispoziție o zonă a Complexului Sportiv și de Agrement «Moldova» și terenul stadionului Moldova, în vederea desfășurării evenimentului. Le mulțumesc sponsorilor care au înțeles amploarea acestui eveniment, care deja au început să vină alături de acești tineri și sunt convins că în continuare vor mai veni sponsori, pentru că există toate premisele ca acest eveniment să fie unul reușit, care să atragă un număr cât mai mare de persoane. Și eu, împreună cu familia, voi fi prezent la acest eveniment, în cele trei zile de festival, pentru că mi se par proiecte foarte frumoase, în special pentru tineri”.

„Kult Fest s-a născut din dorința unor tineri de a transforma orașul lor”

Sebastian Hrib, directorul festivalului: „Kult Fest va fi organizat în acest an pe stadionul Moldova și într-o zonă a Complexului Sportiv și de Agrement «Moldova», pe 9, 10 și 11 august, un festival propus întregii comunități, mai precis întregii familii. Festivalul a fost gândit pe trei zile – prima zi urmând a fi dedicată copiilor, a doua zi – adulților, iar a treia – dedicată tinerilor.

Kult Fest s-a născut din dorința unor tineri de a transforma orașul lor și de a aduce aici un eveniment așa cum se petrec în orașele mari. Avem deja trei ediții în care am crescut, ne-am maturizat, am experimentat tot felul de artiști și de ateliere. Kult Fest este organizat de Kult Hub, produs de Marami Events, cu sprijinul Primăriei Municipiului Roman și al Clubului Sportiv Municipal Roman, alături de compania ZF, care ni s-a alăturat ca partener principal, și sperăm să aducem cât mai mulți parteneri locali alături de noi.

E multă muncă în spatele acestui festival și de aceea suntem o echipă extinsă, formată din experți și tineri care își doresc să se dezvolte alături de noi, plus o echipă întreagă de vreo 70 de voluntari, care va face festivalul să vibreze pe 9, 10 și 11 august. Va fi al doilea cel mai mare festival făcut pe un stadion din România, după Untold, un festival pe care ni-l dorim al întregii comunități, al nostru – al tuturor, o contribuție pe care dorim să o lăsăm comunității romașcane”.

„Mixăm generații!”

Cătălina Popescu, directorul comercial al festivalului: „Kult Fest 4, într-o formă mult mai amplă și mai complexă, vine ca un rezultat a ceea ce am lucrat noi pentru competiția Capitala Tineretului – cu sau fără acest titlu implementăm proiecte, echipa a rămas împreună și generează astfel de lucruri în oraș. În comparație cu alte festivalul de acest gen din țară, în niciun caz Kult Fest nu va fi, la prima ediție, precum Untold, dar se diferențiază prin faptul că este dedicat întregii familii – «Mixăm generații!», vom folosi acest slogan de-acum înainte.

Vineri, 9 august, va fi o zi dedicată în totalitate familiei și copiilor, în general, va fi o lume de poveste aici, vom avea de la mascote până la un carusel, copiii vor avea ocazia să petreacă timp împreună cu părinții lor, ceea ce se întâmplă, din ceea în ce mai rar în ziua de astăzi. De asemenea, am dorit ca acest eveniment să se întâmple într-o perioadă în care cei plecați în străinătate sunt acasă și vor avea ocazia, iată, să petreacă timp împreună cu părinții sau familia. Seara de vineri se va încheia cu concertul Nicole Cherry și Gașca Zurli și tot pentru ziua de vineri urmează să mai anunțăm trei artiști, după data de 1 iulie.

Sâmbătă, 10 august, este o zi de dedicată în general adulților, cu activități diverse din zona de relaxare, mindfulness, sport, ateliere de dezvoltare prin muzică, tot felul de activități care se pot face într-un spațiu deschis și atât de generos cum este Complexului Sportiv și de Agrement «Moldova». Seara de sâmbătă se va încheia cu un concert ROA și Phoenix.

Duminică, 11 august, este o zi dedicată tineretului, dar nu numai, pentru că vor avea loc activități de dimineața până seara – cu o pauză la prânz, din cauza căldurii –, iar seara se va încheia cu un concert al formației Subcarpați, o trupă care a fost cerută de mulți tineri din Roman, și al artistului Macanache, ce va susține un recital hip-hop pentru prima dată la Roman.

Programul complet, cu toate atelierele și toate ONG-urile care vor fi parte a acestui festival – pentru că vom avea o reprezentare și a ONG-urilor din alte orașe, se va încheia pe 1 iulie, pentru că încă mai așteptăm confirmarea unora dintre aceștia.

Estimăm să avem un flux de 5.000 de oameni care să treacă într-o zi prin festival, un festival care se dorește un ambasador al județului Neamț la nivel național”.

Accesul la festival, pe bază de bilete și abonamente

Accesul spectatorilor în spațiile dedicate festivalului se va face pe bază de bilete, care pot fi procurate prin intermediul site-ului Kult Fest4, https://kultfest.ro/bilete/, precum și de casa de bilete a Casei de Cultură din Roman. Prețurile pentru o persoană valabile până la 1 iulie sunt de 40 de lei pentru o zi, până la 100 de lei pentru cele trei zile de festival. Vor fi acordate reduceri pentru procurarea abonamentelor pentru grupuri de 3 sau 4 persoane, care pot merge până la suma de 270 de lei pentru 4 persoane pentru toate cele 3 zile de festival.

Organizatorii au decis ca absolvenții de clasa a VIII-a din municipiul Roman care obține media 10 la examenul de Evaluare Națională în această vară să aibă acces gratuit în toate cele trei zile de festival, aceeași facilitate urmând a fi extinsă, la sugestia primarului Lucian Micu, și pentru absolvenții de clasa a XII-a din Roman care obțin în această vară media 10 la examenul de Bacalaureat. Accesul va fi gratuit pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani și pentru copiii cu probleme grave de sănătate.

Detalii complete despre program și regulamentul Kult Fest pot fi obținute pe site-ul festivalului, https://kultfest.ro, precum și pe https://www.facebook.com/kultfestro/.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0