Prima paginăRural

Noua clopotniță din satul Poiana Humei va fi sfințită

Dimensiune text

Satul Poiana Humei, din comuna Oniceni, se va afla duminică, 11 noiembrie, în sărbătoare. Locuitorii satului vor asista la sfințirea noii clopotnițe a Bisericii „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil”.

 

 

La eveniment vor participa Ioan Duminică, primarul comunei Oniceni, și alți reprezentanți ai autorităților locale, preotul Florin Aurel Țuscanu, protopop la Protoeria Roman, sponsorii evenimentului, precum și locuitori ai satului. Noua clopotniță a fost construită în acest an, de preotul Ciprian Bumbu, pe locul celei vechi, ridicată pe furci de stejar. Cu ocazia evenimentului, preotul Bumbu va răsplăti cu diplome pe cei care au contribuit la realizarea construcției. Este vorba despre localnicii Costică Pălădică, Culiță Iurașcu, Vasile Bistriceanu și Costică Olărașu.

Preotul Ciprian Bumbu a fost transferat în Parohia Poiana Humei în acest an, la 1 februarie. Pînă la 1 februarie, preotul Bumbu a avut misiune preoțească, timp de patru ani, între anii 2009 și 2012, în Parohia Negrești, avînd spre păstorire comunitatea din satele Negrești (comuna Bîra) și Căușeni (Boghicea).

Cu ocazia evenimentului, preotul Bumbu va răsplăti cu diplome pe cei care au contribuit la realizarea construcției. Este vorba despre localnicii Costică Pălădică, Culiță Iurașcu, Vasile Bistriceanu și Costică Olărașu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0