Nou eveniment cultural marca Blecher Fest – „Cine e Blecher?”, pe 30 septembrie la Roman

Nou eveniment cultural marca Blecher Fest – „Cine e Blecher?”, pe 30 septembrie la Roman

Dimensiune text

 

 

Echipa Blecher Fest anunță organizarea, pe 30 septembrie, a unui eveniment cultural altfel, dedicat scriitorului romașcan Max Blecher. Evenimentul va începe la orele 16:00 și va avea loc în Piațeta Max Blecher (lângă Casa de Cultură). În caz de vreme rea, evenimentul se va ține în incinta Casei de Cultură, în sala mică.

„Imediat după terminarea ediției de anul acesta a Blecher Fest, ne-am tot gândit ce alte activități inspirate de Blecher și de scrierile sale am mai putea face la Roman, pentru a nu pierde vibe-ul creat în jurul acestui scriitor de geniu. Așa s-a născut evenimentul cultural ce va avea loc la finele lunii septembrie în Roman, în Piațeta Max Blecher, piațetă care are potențialul de a deveni un spațiu cultural vibrant în aer liber în inima orașului”, a spus Irina Mihălcuț, coordonatoarea evenimentului.

Iată câteva dintre motivele pentru care echipa Blecher Fest a decis să organizeze această întâlnire culturală altfel, la finele lunii septembrie:

„1) să marcăm faptul că există în Roman o piațetă ce poartă numele lui M. Blecher, de a cărei existență nu știe aproape nimeni, deși a fost numită astfel din 2009;

2) să îl sărbătorim pe M. Blecher, dat fiind că data lui de naștere este, conform ultimelor cercetări, 30 septembrie, și nu 8 septembrie, cum se credea;

3) să aflăm detalii interesante despre viața și scrierile lui Blecher de la cel mai mare cercetător Blecherian, criticul literar Doris Mironescu;

4) să ne bucurăm de momente artistice pregătite de tinerii actori de la Trupa de Teatru „Gong”;

5) să ne reîntâlnim cu cei pasionați de promovarea valorilor culturale romașcane, sub umbrela unui eveniment rezultat din colaborarea dintre oameni cu dăruire pentru comunitate, ce fac parte din asociațiile: Anima Intelligentia, Asociaţia Culturală Pro-Loco, KULTHub și care sunt susținuți de AraEvents – Sound, Light & Video Solutions și Primăria Municipiului Roman.”

Echipa Blecher Fest pregătește și alte surprize pe care le va dezvălui în zilele următoare, așa că nu ezitați să accesați pagina evenimentului pentru mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/526812484430922/permalink/530803497365154/.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0