Prima paginăSanatate

Nou director la Spitalul Municipal de Urgență Roman

Nou director la Spitalul Municipal de Urgență Roman

Dimensiune text

 

Începând de luni, 26 iunie, echipa managerială de la conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman și-a modificat componența. Mai exact, Elena Chirilă, cea care a ocupat în ultimii ani funcția de director de îngrijiri medicale, a fost înlocuită de Lidia Ostahie. Modificarea în organigrama instituției vine ca urmare a faptului că Elena Chirilă nu are studii superioare de asistent medical, o „găselniță” a legii introdusă în urmă cu cinci ani și care nu a fost cunoscută în întreaga țară, astfel încât aceasta a intrat acum în vigoare, însă fostul director nu s-a înscris între timp la cursurile care să-i permită continuarea muncii pe acest post.

„Primarul Lucian Micu a semnat dispoziţia de numire în funcţia de director de îngrijiri medicale din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a asistentului medical Lidia Ostahie. Numirea vine ca urmare a faptului că fostul director nu mai îndeplineşte cerinţele cerute de lege pentru ocuparea funcţiei. Lidia Ostahie are studiile necesare ocupării postului de director de îngrijiri, fiind absolventă a Facultăţii de Medicină, din cadrul Universităţii Transilvania Braşov – specializarea asistenţă medicală. Noul director de îngrijiri medicale are o experienţă în Spitalul Roman de 22 de ani, activând până acum la secţia de Psihiatrie şi Centrul de Sănătate mintală”, au declarat reprezentanții Primăriei Roman.

Citește și:   67 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ

În termen de trei luni, Spitalul Municipal de Urgenţă Roman va organiza concurs pentru ocuparea acestui post de conducere, mandatul prin numire putând fi prelungit cu maxim încă trei luni.

Conform declarației de avere a fostului director de îngrijiri medicale Elena Chirilă, depusă în 2017 pentru anul 2016, aceasta a precizat că veniturile încasate pe un an de la instituția medicală au fost de 49.179 lei. Cu alte cuvinte, salariul de director de îngrijiri la Spitalul Municipal de Urgență Roman este de aproape 4.000 de lei lunar.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0