Prima paginăActualitateRoman

Noroiul de pe străzile neasfaltate, recunoștința șantieriștilor

Dimensiune text

Reprezentanţii firmelor care au lucrat la reţeaua de canalizare din cartierul Bălcescu au lăsat străzile ca după război. Sesizările au ajuns la administraţia locală, care a început demersurile pentru remedierea situaţiei.

Constructorii care au realizat reţeaua de canalizare din cartierul Nicolae Bălcescu au stârnit furia localnicilor şi nemulţumirea administraţiei publice locale, din cauza modului în care au executat lucrarea. Ziarul de Roman a sesizat această problemă din luna februarie 2013, dar situaţia nu arată foarte bine nici la 13 luni distanţă. „Le-am atras atenţia constructorilor să nu uite că lucrează pe teritoriul municipiului Roman şi că atenţia noastră este distributivă, deci şi către ei. Luni dimineaţă, la şedinţa operativă, am discutat cu şeful regionalei Est a companiei ApaServ, deoarece compania plăteşte lucrarea printr-un proiect european. Domnul inginer Cristian Buzdugan are sarcina de a monitoriza situația şi să mă informeze din două în două zile despre cum merg lucrările. Vreau ca, începând de săptămâna viitoare, să înceapă lucările şi în cartierul lipovenesc Petru Rareş, dar am rugat ca, până atunci, să încerce să aducă străzile la condiţii de bun simţ, de circulaţie. Trebuie ridicat pământul rezultat în urma săpăturilor, nivelat şi balastate străzile pe care s-a intervenit cu lucrări de canalizare. Știu că vremea a fost nefavorabilă, a fost zăpadă, a fost apă, dar situaţia trebuie remediată cât mai curând”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Acesta a mai spus că a făcut, personal, verificări în teren şi că a fost „profund nemulţumit” de ceea ce a văzut acolo. „Știu că timpul nu a fost favorabil, dar acolo locuiesc oameni, este nevoie să intre autoturisme, eventual autosopeciale de urgenţă, copiii merg la şcoală şi nu pot să înoate în noroi . Nu voi da aviz de săpătură pentru cartierul Petru Rareş până nu termină cu străzile din Bălcescu”, a adăugat Laurenţiu Dan Leoreanu.

Realizarea reţelei de canalizare în cartierul Nicolae Bălcescu se face, prin fonduri europene accesate de compania ApaServ, de către firmele TLSIT şi Moldocor. Contractul de finanţare a fost semnat în luna septembrie 2013. Realizarea reţelei de apă din cartierul Petru Rareş este parte a aceluiaşi proiect. Managerul general al ApaServ, Cătălin Dughir, a precizat că firmele au obligaţia, prin contract, ca, la finalul lucrării, să lase străzile la starea iniţială.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Gica contra 7 ani

    Iar vrăjeală de doi lei… De ce nu s-a intervenit cand era noroiul până la genunchi ?! Pentru că vă doare-n paișpe dacă x si y nu au asfalt (chiar daca isi platesc toate taxele si impozitele). Se stie ca in campaniile electorale mințiti de-ngheață apele… O sa chem Pro tv-ul, sa filmeze, sa vada o natiune intreaga cum arata o strada in 2014. 2014!!!!!!!!

  • Tot Gica... 7 ani

    Poza asta e de cand s-au inceput lucrarile (octombrie-noiembrie). Trebuia sa postati o poza recenta, ca daca ar fi asa ca in poza in ziua de azi, ar fi bine! Sau ati scapat aparatul in noroiul de 1m?